Explosief veroorzaakt schade aan huis in Tholen: 'We verwachten dit in Rotterdam, maar niet in Tholen'

Bij een vrijstaande woning aan het Slachtveld in Tholen is vannacht een explosief afgegaan. Door de klap heeft het huis schade opgelopen. Zo was het rolluik losgeschoten en lag er glas buiten. De bewoners zijn ongedeerd gebleven.
Brandbom Tholen
Omwonenden hebben de klap ook gehoord en zij spraken over een hele harde knal © Rijnhout Media
Omwonenden hebben de klap ook gehoord en zij spraken over een hele harde knal. "We verwachten dit in Rotterdam, maar niet in Tholen", zeggen ze. Volgens buurtbewoners woont er in het huis een politieagent met zijn gezin met twee kinderen. Bijna een jaar geleden zijn bij de woning de ramen ingegooid met stenen. Dat is ook de reden dat er rolluiken voor de deur en ramen zitten.

Politie onderzoek

Na dat het explosief was afgegaan kwamen direct de brandweer en politie ter plaatse. Het vuur had de brandweer snel onder controle. Naast schade aan de woning is ook schade ontstaan aan een geparkeerde auto. Voorlopig verblijft het getroffen gezin elders.
Er is vannacht door de politie onderzoek gedaan. Buurtbewoners zagen ook dat er onderzoek werd gedaan in de vijver voor het huis. De politie is op zoek naar getuigen.
Brandbom Tholen
Het huis heeft schade opgelopen © Omroep Zeeland