Hoek-trainer Decraene vindt tegenstander Barendrecht een complete ploeg, maar ziet toch kansen

Om niet verder achterop te raken in de Derde Divisie van het amateurvoetbal heeft Hoek tegen koploper Barendrecht een goed resultaat nodig. "Het is een ongelofelijk complete ploeg", zegt Hoek-trainer Maxime Decraene, die onder de indruk is van de ploeg uit Zuid-Holland. "Wij gaan geen tien kansen krijgen."
voetbal Unitas Hoek Sylvio Hage
Archief - Sylvio Hage van Hoek in actie tegen Unitas © Orange Pictures
Hoek zit sportief in een dip, want de laatste drie wedstrijden werden niet meer gewonnen (twee in de competitie en één in de KNVB Beker). Daardoor is de ploeg gezakt naar de negende plaats op de ranglijst. Het verschil met koploper Barendrecht is al acht punten. Alleen op de eerste speeldag ging Barendrecht onderuit, de vijf wedstrijden daarna werden allemaal gewonnen.

Frustratie

Het lukt de Zeeuws-Vlaamse ploeg maar niet om van de wisselvalligheid af te komen. "Toch hebben we weinig slechte matchen gespeeld", countert Decraene, die wel toegeeft dat Hoek afgelopen weekend tegen TEC niet goed voor de dag kwam in de tweede helft. "We speelden in frustratie omdat het niet lukte. Daar moeten we beter mee omgaan", aldus de Belg.
Decraene ziet als belangrijkste verbeterpunt de efficiëntie van zijn ploeg. Vooral tegen het sterk geachte Barendrecht. "Wij gaan geen tien kansen krijgen, maar ik geloof erin dat wij tegen een goede ploeg ook beter kunnen spelen", zo sluit Decraene optimistisch af.
Bij Hoek zijn de langdurig geblesseerden Giovanni Delannoy en Robbe Goddyn niet inzetbaar.

Spectaculair

Vorig seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een spectaculaire 5-4 zege voor Barendrecht, Voor Hoek scoorden Mathieu De Smet, Jelco Schamp (2x) en Sylvio Hage.
Barendrecht tegen Hoek begint zaterdag om 14.30 uur. Het wedstrijdverloop is te volgen via updates op X (voorheen Twitter) en deze website. Zaterdagavond is er een samenvatting van de wedstrijd te bekijken op deze site en zondag op TV (18.10 uur) in Omroep Zeeland Sport.