'Winnen is als benzine, het zorgt ervoor dat je vooruit gaat'

Kloetinge heeft met twee overwinningen op rij de smaak te pakken in de Derde Divisie van het amateurvoetbal. De promovendus staat nu op de achtste plaats. Veel valt bij de club momenteel de goede kant op, waardoor er met vertrouwen wordt uitgekeken naar het duel morgen met Groene Ster uit Limburg.
Voetbal Kloetinge OJC Rosmalen
Archief - Kloetinge viert een doelpunt tegen OJC Rosmalen © Orange Pictures
Trainer Jurriaan van Poelje is tevreden over hoe zijn ploeg zich momenteel manifesteert. "We hebben een korte voorbereiding gehad en in totaal een wedstrijd of tien gespeeld. Als het goed is, moet het dan gaan lopen. We weten wat er nu gevraagd wordt op dit niveau en dat zie je dan terug op de posities en in het elftal in zijn geheel."
De twee overwinningen op rij zorgen voor blije gezichten bij de Bevelandse ploeg. "Winnen is als benzine. Het zorgt ervoor dat je vooruit gaat", aldus Van Poelje.

Jong en Zeeuws

Afgelopen weekend was Kloetinge met 0-2 de baas over Unitas in Gorinchem. "We speelden bijna met alleen maar Zeeuwse jongens. Bijvoorbeeld met Dook van den Berg en Raphael Zerbib, jongens uit de eigen opleiding. Dat lees ik dan nergens terug. Jong en Zeeuws, mooi toch?"
Van Poelje heeft vertrouwen in een goede afloop tegen Groene Ster uit Limburg. "Een ploeg die puur op resultaat speelt en voor een gelijkspel naar Kloetinge komt. Met jongens uit de opleiding van Roda JC, Fortuna Sittard en VVV." Van Poelje is goed geïnformeerd, want hij zelf woont in Maastricht.
Groene Ster begon de competitie in de Derde Divisie met twee overwinningen op rij, maar haalde uit de laatste vier duels slechts één punt. Zo werd er onder meer met 4-1 van Hoek verloren.
Kloetinge tegen Groene Ster begint om 15.00 uur op het Wesselopark. Het wedstrijdverloop is te volgen via updates op X (voorheen Twitter) en deze website. Beelden van de wedstrijd zie je zaterdagavond op deze site en zondagavond op TV vanaf 18.10 uur in Omroep Zeeland Sport.