Hulst helemaal in het teken van het fietsen

In Hulst is dit weekend de wielerweek afgesloten. Tientallen kinderen deden mee aan de Dikke Banden Races, en het Omnium sloot de activiteiten af.
De start van de Dikke Banden Race voor de allerkleinsten in Hulst.
De start van de Dikke Banden Race voor de allerkleinsten in Hulst. © Omroep Zeeland
Hulst profileert zich al jaren als fietsgemeente met als jaarlijks hoogtepunt de Wereldbeker Veldrijden en in 2026 het WK Veldrijden. Afgelopen week waren er allerlei activiteiten zoals fietsvaardigheidsclinics op basisscholen en de Jumbo-Visma Academy op twee middelbare scholen.
Afsluiting wielerweek Hulst
Volgens Eelco Franckaert, de voorzitter van de kermiskoers Hulst, gaan fietsen en Hulst heel goed samen. "We hebben heel veel verschillende wedstrijden en initiatieven", zegt hij. "En we hebben natuurlijk ook de wereldbeker veldrijden, en over twee jaar het WK veldrijden. Dat komt allemaal naar Hulst. Dus we mogen wel stellen dat Hulst een wielerstad is."
Op de loopfiets, genietend van het publiek langs de kant.
Op de loopfiets, genietend van het publiek langs de kant. © Omroep Zeeland
Aan de Dikke Banden Race deden tientallen kinderen mee. Sommige ouders gingen eerst samen het parcours verkennen. "Ja, wij nemen het heel serieus", lacht Tineke Frankaert. "We hebben zelfs gisteren al even geoefend op de fiets hoe ze de bocht kunnen maken. Maar we zeggen wel: winnen is niet belangrijk, het is gewoon leuk om mee te doen."