Regenboogzebrapad in Biervliet opnieuw zwart geverfd

Het regenboogzebrapad in Biervliet is opnieuw zwartgeverfd. Het pad, dat enkele maanden geleden in regenboogkleuren was geverfd, is van alle kleur ontdaan. Het is al de tweede keer dat dit is gebeurd.
Het zebrapad in Biervliet is opnieuw zwartgeverfd
Het zebrapad in Biervliet is opnieuw zwart geverfd © Omroep Zeeland
In juli van dit jaar werd het zebrapad in de Braakmanlaan ook al overgeschilderd. Het zebrapad is vervolgens schoongemaakt. "Het moest nog wel worden hersteld", reageert wethouder Laszlo van de Voorde. "Het was wel schoon, maar nog niet in goede staat. En nu worden we geconfronteerd met deze nieuwe vernieling. Ik ga ervan uit dat we het weer laten schoonmaken, we gaan daar dinsdag tijdens de collegevergadering over praten."
Het regenboogzebrapad werd eerder al beklad
De gemeente heeft in juli, na de eerste vernieling, aangifte van vernieling gedaan, maar voor zover bekend is er nog geen verdachte in beeld. "Ik mag ervan uit gaan dat er aan die aangifte gewerkt wordt", zegt de wethouder. "Dit is wel een hele extreme vorm van laten weten dat je het ergens niet mee eens bent." De politie is al op de hoogte van de nieuwe vernieling, meldt een omwonende.
Het regenboogzebrapad in Biervliet
Het regenboogzebrapad in Biervliet zoals het hoort te zijn © Gemeente Terneuzen