Opvallende invalbeurt Schalkwijk levert Hoek in slotminuut zege op bij koploper Barendrecht

Een opvallende wissel leidde een knappe overwinning van Hoek bij koploper Barendrecht in. Glenn Diedhiou weigerde in blessuretijd in te vallen voor Sylvio Hage, waarna Steve Schalkwijk zonder warming-up in het veld kwam en Hoek drie minuten later naar de overwinning schoot: 3-4.
Samenvatting: Barendrecht-Hoek
Hoek trad de koploper in een sterk gewijzigde opstelling tegemoet. Topscorer Schalkwijk begon op de bank en in een 3-4-2-1 opstelling was Hage de enige spits. De aangepaste tactiek wierp in eerste instantie geen vruchten af. Hoek begon slecht aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op een verdiende 1-0 achterstand.
Na de tegentreffer kwam Hoek beter in de wedstrijd. Lars Wantens rondde bij de tweede paal een goede aanval af en na een halfuur spelen kwam Hoek zelfs op voorsprong. Hage zette Mathieu De Smet vrij voor de keeper en die faalde niet. De Zeeuws-Vlamingen slaagden er niet in de voorsprong tot de rust vast te houden. Doelpuntenmaker Wantens liet zich te makkelijk passeren en Brent Vugts profiteerde: 2-2.

Koud in het veld

Ook na rust gaf Hoek Barendrecht goed partij, maar het was de koploper die halverwege de tweede helft opnieuw op voorsprong kwam. Jelco Schamp blokte een schot met zijn arm en Joey Jongman benutte de penalty. Vijf minuten later was het alweer gelijk, toen Barendrecht-keeper Van der Meer zich verkeek op een vrije trap van De Smet.
In blessuretijd kreeg het duel nog een laatste wending. De aanstaande wissel van Hage leverde een openlijke ruzie op de bank op die Hoek uiteindelijk de zege bezorgde. Niet Diedhiou maar Schalkwijk viel in en die werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd gevonden door Jahrdell Constansia, een andere invaller. Vanaf een meter of zeven schoot de topscorer van de Derde Divisie raak en bezorgde zijn ploeg drie zwaarbevochten punten.
Steve Schalkwijk: 'Ik kom erin zonder warming-up, had nog geen bal aangeraakt.'

Scoreverloop

1-0 Romano van der Stoep (14)
1-1 Lars Wantens (24)
1-2 Mathieu De Smet (30)
2-2 Brent Vugts (39)
3-2 Joey Jongman (68/pen)
3-3 Mathieu De Smet (73)
3-4 Steve Schalkwijk (90+4)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens, Roycel James (Alexander Embrechts/46), Artuur Zutterman (Augustine Loof/86), Gilles Vandecandelaere, Jarno Lion, Lars Wantens, Mathieu De Smet (Jahrdell Constansia/84), Rik Impens, Sylvio Hage (Steve Schalkwijk/90+1)