GOES na dolle dertien minuten naar zege en koppositie

GOES is de nieuwe koploper in de Vierde Divisie C. De ploeg van Dennis de Nooijer won met 5-1 van Orion uit Nijmegen en passeert UDI'19 daarmee op doelsaldo. Op het Schenge in Goes waren de eerste dertien minuten een waar spektakelstuk.
Samenvatting GOES-Orion
Trainer De Nooijer had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor zijn uit Cyprus gehuurde neefje Yanilio, die als linksback startte. Beide De Nooijers zagen dat GOES op een bizarre manier uit de startblokken schoot. Na iets meer dan een minuut lag de bal al in het net. Claude de Smit jaagde gehaaid bij een slechte terugspeelbal van Orion. De doelman van de Nijmegenaren probeerde de bal nog weg te schieten, maar De Smit blokte goed en zag de bal langs de keeper caramboleren.
Nog geen twee minuten later was het weer raak voor GOES. Erwin Franse werd fraai weggestoken door Daniël Wissel, ging alleen op de keeper af, en rondde foutloos af. 2-0 dus met nog geen vijf minuten op de klok, maar Orion liet zich niet onbetuigd. In de twaalfde minuut kwamen de bezoekers via een ingestudeerde hoekschop op 2-1. Sam Huismans was eindstation en schoof laag binnen. Direct vanaf de aftrap was het weer raak aan de overzijde. Weer was het Claude de Smit die scoorde, hij werkte een goede voorzet van Renzo Roemeratoe binnen.
Franse GOES Orion
Erwin Franse scoorde twee keer namens GOES © René van der Vliet
Zo was de start doelpuntrijk, maar hierna zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. GOES probeerde wel, maar was slordig. In het laatste kwartier van de eerste helft probeerde Orion wat meer de aanval te zoeken. Een kopbal vlak voor rust stichtte gevaar, de ruststand bleef 3-1.

Tweede helft

Ook in het begin van de tweede helft was Orion de gevaarlijkste ploeg. Huismans ging via een kopbal op zoek naar zijn tweede, doelman Lentink was alert en tikte de bal net over. Met nog twintig minuten te gaan scoorde GOES dan eindelijk de bevrijdende vierde treffer. Opnieuw maakte Franse gebruik van zijn snelheid. Hij loerde op de middellijn op de counter, was de verdediging te snel af, en scoorde zijn tweede. Tim de Winter maakte er op een voorzet van de bij vlagen ongrijpbare Franse nog 5-1 van en zette daarmee de eindstand op het bord.
Door de zege is GOES nu op doelsaldo koploper van de Vierde Divisie C. De ploeg van De Nooijer heeft net als UDI'19 en Wittenhorst dertien punten uit zes wedstrijden.

Scoreverloop

1-0 Claude de Smit (2)
2-0 Erwin Franse (4)
2-1 Sam Huismans (12)
3-1 Claude de Smit (13)
4-1 Erwin Franse (69)
5-1 Tim de Winter (77)

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe (Mitchell de Nooijer/72), Steven Smulder, Eys Murre, Yanilio de Nooijer (Jeremie Noa/57), Timo Lijbers, Sjoerd Verhulst (Reza Maipauw/57), Tim de Winter, Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse