Zoekactie naar vermiste zwemmer in Westerschelde gestopt, niemand aangetroffen

De kustwacht, KNRM, Rijkswaterstaat en de loodsdienst hebben vanavond meer dan twee uur gezocht naar een vermiste zwemmer in de Westerschelde. Bij de zoekactie is er niemand aangetroffen.
De melding kwam rond 19.00 uur binnen
De melding kwam rond 19.00 uur binnen © HV Zeeland
Een tijd lang vloog er boven Dishoek en Valkenisse een helikopter van de kustwacht en ook op het water waren er verschillende reddingsdiensten ingezet. "Er zijn verder geen andere aanwijzingen meer binnengekomen over de vermissing", laat een woordvoerder van de kustwacht weten. "Ook is er geen kleding op het strand gevonden. Alles is goed onderzocht en we hebben besloten de zoekactie te beëindigen."
De zoekactie startte na een melding van een strandganger, die een andere standganger uit het oog was verloren in de zee, laat een woordvoerder van de kustwacht weten. "We hebben drie vaartuigen ingezet waaronder de KNRM, een voertuig op het strand en een helikopter."
Volgens een woordvoerder van de KNRM kwam de melding over de vermiste persoon rond 19.00 uur binnen. Vanuit de KNRM waren de hulpverleners vanuit het reddingsstation in Westkapelle en uit Breskens bij de zoekactie betrokken.