Zeeuwse jongeren betalen nu bijna 30 procent meer voor hun autoverzekering dan 2 jaar geleden

Jonge Zeeuwen zijn de afgelopen twee jaar 28,5 procent méér voor hun autoverzekering gaan betalen. Verhoudingsgewijs is dat de grootste premieverhoging van Nederland. Maar nog steeds zijn Zeeuwse jongeren goedkoper uit dan hun leeftijdsgenoten in andere provincies.
Op de A58 staat een lange file na een ongeluk
Premie voor jongeren sneller gestegen © HV Zeeland
Dat blijkt uit een vergelijkend marktonderzoek door Independer naar het aanbod van verzekeringen voor autobezitters van 18 tot en met 24 jaar. Het gemiddelde van de WA-, WA+- en all risk-premiesvan diverse aanbieders is berekend. Het betreft de tarieven van augustus 2021 en augustus van dit jaar.
Daarbij zijn grote verschillen tussen de provincies aan het licht gekomen. Ook zijn jongeren in die twee jaar veel méér premie gaan betalen dan de 65-plussers in ons land. Ouderen zijn maar 42 euro per jaar extra gaan betalen, jongeren gemiddeld 313 euro extra. In Zeeland is dat zelfs 325 euro extra per jaar.

Achterstand

Het lijkt erop dat de verzekeringsmaatschappijen met die premieverhoging in Zeeland een achterstand willen inhalen. Want de provincie was in 2021 voor jongeren de op-twee-na goedkoopste provincie van ons land. Door de recente verhogingen staan de Zeeuwen nu op de vierde plek. In Drenthe, Friesland en Groningen is de premie lager dan in Zeeland.