Smaakstof wint Zeeuwse voorronde Regio Songfestival

De band Smaakstof heeft de Zeeuwse voorronde van het Regio Songfestival gewonnen. Dat betekent dat Dylan den Hartog en zijn band Zeeland vertegenwoordigen op het landelijke liedjesfestival van de regionale omroepen op 4 november in Utrecht. De jury, bestaande uit Frank Engels, Marjon van Iwaarden en Sander Verhaar vond het liedje Nacht van de Nacht het meest geschikt, omdat 'ze kunnen knallen op het podium'.
Regio Songfestival
De winnende band Smaakstof tijdens het Regio Songfestival © Omroep Zeeland
"De harmonie, de zang en het arrangement wat er achter zit, staan als een huis", aldus juryvoorzitter Frank Engels.
Zanger Dylan den Hartog slaakte een vreugdekreet bij de bekendmaking. "Ik had twee nummers om in te zenden, mijn zoontje gaf de doorslag om dit liedje op te sturen. Ik heb het nog maar drie maanden geleden geschreven. Fantastisch dat we namens Zeeland naar de finale mogen."
De Walcherse band Smaakstof ontstond in 2021 tijdens de lockdown. De vier bandleden hebben ieder hun ervaringen in diverse bandformaties. Ze vonden elkaar in de liefde voor Nederlandstalige popmuziek. Smaakstof heeft een eigen repertoire met een eigen geluid waarin invloeden zijn terug te horen van bekende Nederlanse bands als BLØF, IOS en De Dijk. Smaakstof bestaat uit Dylan den Hartog (zang/gitaar), Niels Hariot (gitaar), Jaimy Goetheer (bas) en Sander Elderkamp (drums).
De Zeeuwse winnaar moet het in Utrecht opnemen tegen 12 andere inzendingen van de regionale publieke omroepen.