liveblog | 7 oktober

Lees terug: Laatste loper Kustmarathon gefinisht: 'Bijna net zo leuk als eerste worden'

Wat een dag was het vandaag! De wind was zo sterk, dat de organisatie besloot de finishtijd van de Kustmarathon met een kwartier te verlengen. In dit liveblog kan je teruglezen wat er allemaal gebeurde tijdens deze tweede dag van het Kustmarathonweekend.

  • Het liveblog is inmiddels afgesloten, maar hieronder kun je alles teruglezen over de Kustmarathon, de Minimarathon en de MTB-tocht.
Laatst bijgewerkt: 7 oktober, 21:00 uur
21:00

Nog even nagenieten van een mooie, maar voor sommigen taaie dag

Een taaie editie maar ook deze toppers hebben de finish gehaald
Niemand zei dat het makkelijk zou zijn, de 20e Kustmarathon was misschien wel een van de zwaarste ooit! Maar al deze toppers zijn gefinisht!
18:13

Tere uit Vlissingen finisht als laatste officiële loper:

"Het is bijna net zo leuk als eerste worden, laatste eindigen", lacht Tere van Rooijen als ze bij de finish wordt opgevangen door verslaggever Jan-Jaap. "Enerverend, spannend, veel wind", blikt ze nog een beetje ademloos terug. "Maar zo blij met familie, vrienden en collega's die me onderweg hebben aangemoedigd." Ze zwaait om zich heen en steekt dan haar armen omhoog: "Ik moest er nog even moeite voor doen, maar we hebben het gefixt!
Tara uit Vlissingen is de laatste finisher van de Kustmarathon
Tere uit Vlissingen is de laatste finisher van de Kustmarathon © Omroep Zeeland
17:57

Finishtijd uitgesteld vanwege zware omstandigheden

De organisatie laat net weten dat de finishtijd met een kwartier is uitgesteld. Hardlopers mogen normaal tot 18.00 uur finishen, dat is nu dus 18.15 uur geworden. Organisator Chris Simons: "Door de hele zware omstandigheden met de wind, zien we dat hele goede lopers er ook 10 minuten langer over doen. Er zitten nog best wat lopers op het strand, die willen we toch even binnenhalen."
17:47

Te laat voor de inschrijving van de wandelmarathon, dus Leonie liep de Kustmarathon

Ze wilde eigenlijk meedoen aan de wandelmarathon, net als haar vader en zusje, die in Burgh-Haamstede woont. Maar Leonie Taal, uit Leiderdorp, was te laat voor de inschrijving. Dus ja, dan schrijf je je in voor de hardloopeditie. Haar allereerste marathon ooit. "Mijn credo was alleen maar plezier maken. En dat heb ik ruim 42 kilometer gedaan", lacht Leonie. "Dus nee, ik vond het helemaal niet zo zwaar."
Deelnemer Kustmarathon
Leonie uit Leiderdorp ging voor de wandelmarathon, maar finisht vandaag de Kustmarathon © Omroep Zeeland
17:35

Luuk liep de marathon alleen, want Mark kwam niet opdagen

'Ik doe het wel alleen hoor Mark de Jong' Deze tekst prijkt op het shirt van deelnemer Luuk. "Dat is mijn baas en die heeft me overgehaald om samen met hem de Kustmarathon te lopen, maar nu is hij afgehaakt."
Luuk liep de marathon alleen, want Mark kwam niet opdagen
17:20

'Ik heb het een beetje onderschat'

Sander uit Terneuzen heeft het een beetje onderschat. "Sander heeft het een beetje onderschat. Verslaggever Remie komt hem rond 17.20 uur tegen bij Westkapelle. Sander is dan nog steeds aan het hardlopen, alleen zijn tempo is hij kwijt. "Ik hoop dat ik het ga halen."
Sander heeft het een beetje onderschat