Verdachte bijna drie jaar na beroving aangehouden

Bijna drie jaar nadat een man in Goes van zijn portemonnee werd beroofd, heeft de politie een verdachte aangehouden. Een inmiddels 18-jarige jongen uit de gemeente Veere zit sinds maandag vast voor de beroving.
Aanhouding door de politie
Aanhouding door de politie, foto ter illustratie © ANP
Voor de beroving moeten we terug naar pakjesavond 2020. Een 30-jarige man uit Eindhoven mistte zijn laatste bus en strandde op het station in Goes. Terwijl hij zat te wachten op de eerste bus, werd hij aangesproken door twee jongens. Een van hen bedreigde hem en dwong hem om zijn portemonnee af te geven. Daarna zetten de daders het op een lopen. Het slachtoffer achtervolgde ze een stukje, maar verloor ze daarna uit het oog.
Rond 03.45 uur sprak hij een surveillerende agent aan, die een onderzoek startte. Er bleken wel wat aanknopingspunten te zijn. Zo kon het slachtoffer een signalement geven, waren er camerabeelden en lieten de twee jongens een fiets achter. De combinatie van die drie dingen bracht agenten op het spoor van een 18-jarige verdachte uit de gemeente Veere.
Maar, van hem was al die tijd niet bekend waar hij verbleef. De politie heeft hem verschillende keren verzocht zich te melden. Uiteindelijk is hij pas afgelopen maandag rond 13.30 uur in Vlissingen aangehouden.