Radio-dj Kai Merckx verlaat Qmusic en gaat aan de slag bij JOE

Kai Merckx is vanaf het nieuwe jaar te horen op radiozender JOE. De radio-dj uit Sint Jansteen verlaat Qmusic, waar hij een avondshow presenteert.
Kai Merckx gaat aan de slag bij JOE
Kai Merckx gaat aan de slag bij JOE © JOE
Op de nieuwe radiozender gaat hij de show van 16.00 tot 19.00 uur presenteren. Vorig jaar liet Merckx in De Zeeuwse Kamer, het radioprogramma van Omroep Zeeland, weten te dromen van een middagshow. "Stip aan de horizon is dat ik heel graag een primetimeshow - een ochtendshow of een middagshow van 16.00 tot 19.00 uur - wil maken."
Die kans krijgt hij nu dus bij JOE, de radiozender die sinds 1 september uitzendt. Zowel Qmusic als JOE valt onder uitgever DPG Media. Vorige week werd bekend dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de overstap van Radio 538 naar JOE maken.

Demo's naar radiozenders

Merckx wist al van jongs af aan dat hij dj wilde worden. Hij stuurde demo's naar zenders door heel Nederland en België. Daarop waren korte fragmenten te horen van de lokale omroep waar hij hobbymatig radio maakte.
Via de Vlaamse Qmusic kwam hij bij Qmusic in Amsterdam binnen. Daar volgde hij de interne opleiding Q-college. Inmiddels werkt hij negen jaar bij die zender.
Vlak voordat Merckx Zeeland verliet voor een carrière als radio-dj, deed hij mee aan de Beste Zeeuwse Cover.