Kai Merckx over overstap naar nieuwe radiozender: 'Ik mag meehelpen de zender te bouwen, een uniek avontuur'

Kai Merckx uit Sint Jansteen heeft lang nagedacht over zijn overstap naar nieuwe radiozender JOE. Hij dacht eerst nog niet klaar te zijn bij huidige werkgever QMusic, maar zwichtte toch voor JOE om daar iets geheel nieuws op te gaan bouwen. Hoe hij zijn drie uur durende radioprogramma in gaat vullen, weet hij nog niet.
Kai Merckx gaat aan de slag bij JOE
Kai Merckx gaat aan de slag bij JOE © JOE
"Zo'n zender gaat steeds meer leven. Ik heb er veel naar geluisterd, gehoord welke muziek er gedraaid wordt en wat de sfeer is", legt Merckx zijn keuze uit voor zijn nieuwe werkgever. Ook werd duidelijk dat andere grote namen zoals Coen Swijnenberg en Sander Lantinga voor de zender kozen. "Toen dacht ik: oh, dit wordt wel een hele andere zender dan ik eigenlijk voor ogen had, met die jaren 70, 80 en 90 muziek. Dit kan wel eens heel leuk worden."
Volgens Merckx waren er meer zenders in hem geïnteresseerd, maar voor hem is de keuze op JOE gevallen. Die zender is net gestart en de dj uit Sint Jansteen wil graag met de zender meegroeien. "Ik mag meehelpen de zender te bouwen, een uniek avontuur."

Droom komt uit

Merckx wilde graag een ochtendshow of een middagshow doen, tijdens de uren dat mensen in de auto zitten van en naar hun werk. Dat hij nu van 16.00 tot 19.00 uur een programma mag gaan maken is een droom die uitkomt. "Dat stond hoog op mijn lijstje en ik krijg nu die kans."
Maar hoe hij die uren in gaat vullen? "Ik heb nog geen idee, het is nog drie uur blanco", lacht de dj. Merckx maakt dit jaar bij QMusic af en begint dan met de voorbereiding van zijn nieuwe show bij JOE. In het voorjaar gaat zijn show daar beginnen.