DNA van Danny Vera komt op 1 binnen in Album Top 100

Het nieuwe album van Danny Vera is de populairste uitgave in Nederland op dit moment. De singer-songwriter uit Middelburg komt met de plaat DNA op 1 binnen in de Album Top 100.
Danny Vera
Danny Vera © ANP
Danny Vera stoot daarmee Drake van de troon. De rapper kwam vorige week nog op 1 binnen met het album For All The Dogs. De Album Top 100 wordt wekelijks samengesteld op basis van fysieke verkopen, downloads en streams.
Danny Vera bracht zijn album DNA vorige week vrijdag uit. Die avond gaf hij een optreden in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam. De afgelopen maanden bracht hij van het album de singles Like It Always Was en Beggin' For Trouble uit.
DNA bestaat uit zestien tracks met wortels in de Amerikaanse rootsmuziek. De nummers zijn in één keer opgenomen in de Middelburgse Schouwburg, zonder clicktracks of autotune. Kleine onvolkomenheden heeft hij bewust laten staan. "Ik merkte al snel dat er een andere sfeer ontstond in de liedjes, vergeleken met The New Now. Het was wat authentieker, meer rock-'n-roll en blues en zo moesten de liedjes dus ook klinken, zo authentiek mogelijk", zei Danny Vera eerder.
Het album kwam op een andere manier tot stand dan voor hem gebruikelijk. "Waar ik normaal twee à drie jaar doe over twintig liedjes, heb ik ze nu in twee maanden tijd geschreven", zei hij. "Alles kwam er eigenlijk gewoon spontaan uit."

'Klotegarageband'

Het album krijgt veel lovende recensies. Zo schrijft de krant Het Parool dat Danny Vera 'zijn Elvisachtige snik optimaal inzet' en dat hij binnen zijn comfortzone blijft. 'Gelukkig maar', aldus Het Parool.
Popblad OOR had onlangs een interview met de zanger, waarin hij zijn beklag deed over de popjournalisten. "Iedere willekeurige klotegarageband wordt geïnterviewd in OOR, maar ik leek al die jaren niet te bestaan voor jullie". Nu komt het popblad tot inkeer: "Danny Vera heeft een gouden vulpen, een meesterlijke band en een ongekende dosis lef. Alleen daarom werkt dit snode plan voorbeeldig. Hulde."

Rolling Stones

Of het album van Danny Vera ook volgende week op 1 staat, is nog de vraag. Afgelopen vrijdag kwam het nieuwe album van The Rolling Stones uit. Fans bezochten 's nachts de platenzaak om dat album te bemachtigen. Het album, met voor het eerst nieuw songmateriaal sinds jaren, kan ook rekenen op veel positieve reacties.

Optredens in Middelburg

Deze week treedt Danny Vera op met de gelegenheidsband The Streamers. Deze 'grootste band van Nederland' heeft onder meer ook Emma Heesters, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Snelle, Suzan & Freek, Rolf Sanchez, Miss Montreal en Paul de Leeuw binnen de gelederen.
Vanaf volgende week donderdag speelt Vera twaalf keer solo in de Middelburgse Oostkerk. Die optredens zijn allemaal uitverkocht.