Loting derde ronde districtsbekertoernooi: vier Zeeuwse onderonsjes

De tien overgebleven Zeeuwse clubs weten wie ze moeten verslaan in de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker. De loting van de KNVB heeft vier ontmoetingen tussen provincieploegen opgeleverd, MZC'11 en FC Axel moeten afrekenen met een niet-Zeeuwse tegenstander. De bekerwedstrijden worden in het weekend van 16 en 17 december gespeeld.
arendskerke-terneuzense-boys-2023
's-Heer Arendskerke (in het blauwwit) schakelde in de tweede ronde eersteklasser Terneuzense Boys uit © Harry Brouns
De grootste verrassing in de tweede ronde afgelopen weekend was de overwinning van derdeklasser 's-Heer Arendskerke op Terneuzense Boys, dat twee klassen hoger speelt. De Bevelandse club neemt het in de volgende ronde op tegen tweedeklasser SVOD'22 uit Oostkapelle.
HVV'24 staat voor een grote uitdaging. De ploeg uit Hulst heeft op papier de zwaarste loting van alle clubs. De Zeeuws-Vlaamse derdeklasser gaat op bezoek bij GOES, dat koploper is van de Vierde Divisie en in de tweede ronde afrekende met stadgenoot SSV'65.
derde-ronde-districtsbeker-2023
Programma 3e ronde districtsbeker © Omroep Zeeland

Damesvoetbal

De vrouwen van IJzendijke zijn in het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan Ter Leede in de tweede knock-outronde. Afgelopen zaterdag werd er met 2-0 gewonnen van competitiegenoot Delta Sports'95. Ter Leede is een pittige kluif voor de Zeeuws-Vlaamse dames; de ploeg uit Sassenheim speelt in de topklasse, het hoogste amateurniveau van het Nederlandse vrouwenvoetbal.
In het districtsbekertoernooi zijn nog twee Zeeuwse teams actief: Kloetinge en Hontenisse. In de derde ronde spelen zij ook tegen elkaar en dat is een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Toen won Kloetinge met 7-5, waarna het later in de finale het toernooi wist te winnen.