Danny Vera brengt eerbetoon aan zijn moeders kiosk: 'Ik heb cd's, rum en heerlijke augurken!'

Bij Danny Vera, een man met een vetkuif en een microfoon in zijn handen, verwacht je niet zomaar een winkel met rum, augurken en rompertjes. Toch is dat het geval, want de Middelburgse zanger opende vandaag zijn eigen kiosk in boekwinkel de Drukkerij.
Vera's kiosk in de Drvkkerij
"Het begon als een grap. Dat is het is nog steeds, maar eigenlijk ook weer niet. Ik wilde gewoon iets leuks doen", zegt hij lachend. Dat alles heeft te maken met zijn concerten in de Oostkerk. Fans kopen namelijk na een optreden graag nog iets van een cd van de zanger, maar dat zag hij qua ruimte in de kerk niet zitten. Zo ontstond het idee van de kiosk in de boekwinkel.
Naast dat idee is de winkel vooral een ode aan zijn overleden moeder. Zijn moeder en vader hadden jaren een bloemenkiosk in het centrum van Middelburg. "We wilden het gewoon meer thuis brengen. De bloemenkiosk is nu de Vera kiosk. Eigenlijk gewoon weer dat ding, maar met een andere invulling", zegt de zanger.
Danny Vera bij zijn kiosk
De komende drie weken is de kiosk open en als je mazzel hebt kan je bij Danny Vera himself afrekenen © Omroep Zeeland
Hij gaf al eerder een ode aan die plek, namelijk in 2019. Als een ludieke actie wilde hij een eresaluut brengen op de plek waar ooit zijn ouders een bloemenzaak hadden. Dat liep alleen iets uit de hand: de straten moesten worden afgesloten, het verkeer in het centrum lag plat, omdat honderden mensen een glimp van Vera wilden opvangen.

Rum, rompertjes en augurken

Nu zijn er dus geen bloemen te koop, maar hele andere producten. Zijn vertrouwde platen, rum, rompertjes, maar ook hele bijzondere augurken. "Ik deed het potje open. Ik keek er naar en ik dacht al, dit wordt helemaal niets. Maar ze zijn absurd lekker. Dit is geen verkooppraatje, het is de allerlekkerste smaak", vertelt hij overtuigend.
De komende drie weken is de kiosk open en als je mazzel hebt staat Danny Vera achter de kassa.