Zoektocht met lampjes in het donker: de videoclip van Smaakstofs 'Nacht van de nacht'

De Walcherse band Smaakstof vertegenwoordigt Zeeland op het Regio Songfestival in Utrecht op zaterdag 4 november. Voor het lied Nacht Van De Nacht maakte de Middelburgse filmregisseur en mediavormgever Klaas van de Ketterij in opdracht van Omroep Zeeland een videoclip.
Zoektocht met lampjes in het donker: de videoclip van Smaakstofs 'Nacht van de nacht'
De clip is opgenomen in Middelburg, de thuisstad van de band. De titel Nacht van de Nacht kwam heel goed van pas, legt Klaas van de Ketterij uit: "De bandleden konden alleen 's avonds de clip opnemen, dus ik was blij dat het niet Een Zonovergoten Ochtend heette."
Het lied gaat over een zoektocht: hoe overleef ik de nacht, de donkere tijden in m'n leven? Klaas: "De conclusie is dat je dat met elkaar doet. Daarom heb ik de bandleden eerst afzonderlijk laten zoeken met een lampje, tot ze uiteindelijk bij elkaar komen in hun stamcafé."
Onder druk ontstaan vaak de mooiste dingen
Klaas van de Ketterij - regisseur
De clip moest er snel komen, dus er was maar weinig tijd. Toch leverde deze tijdsdruk geen problemen op. Klaas: "Het ging best goed. Iedereen wist wat hij moest doen. Vaak denk ik wel wat langer na over een clip, maar onder druk ontstaan vaak de mooiste dingen."
De videoclip Nacht Van De Nacht is ook te zien bij Omroep Zeeland, op zondag 29 oktober 17u50. Het Regio Songfestival is op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het wordt vanaf 20u30 live uitgezonden op alle regionale omroepen.
Regio Songfestival Logo
Regio Songfestival 2023 © Regio Songfestival