Kloetinge aantal weken zonder aanvoerder Vandepitte na blessure in de Zeeuwse Klassieker

Reguillo Vandepitte heeft een schouderblessure overgehouden aan de derby tussen Hoek en Kloetinge. De aanvoerder van de Bevelandse formatie moest al in de eerste helft de strijd staken nadat zijn schouder twee keer uit de kom raakte.
Vandepitte verlaat met pijnlijke grimas het veld in Hoek
Vandepitte verlaat met pijnlijke grimas het veld in Hoek © Omroep Zeeland
Al na een kwartier spelen lag Vandepitte op de grond na een duel met Hoek-speler Gilles Vandecandelaere. De schouder van de aanvoerder van Kloetinge werd meteen teruggezet, maar een paar minuten later ging het gewricht opnieuw uit de kom. Toen moest Vandepitte de strijd staken.
"Ik mag nu sowieso twee tot drie weken niks doen", zegt Vandepitte die vanochtend de huisartsenpost bezocht. "Ik had me deze avond anders voorgesteld. Dit is wel een hele zure manier om de wedstrijd te eindigen." Vandepitte speelde jarenlang voor Hoek, maar draagt sinds de zomer van 2021 het shirt van Kloetinge.

Rode kaarten en strafschoppen

De wedstrijd tussen Hoek en Kloetinge eindigde vrijdagavond in 1-1. Hoek kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte penalty van Steve Schalkwijk. Na de onderbreking was de rode kaart voor Augustine Loof van Hoek het kantelpunt. Daardoor kwam Kloetinge beter in het duel en dwong het ook een strafschop af. Ruben de Jager schoot raak en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. In de slotfase kwam Kloetinge ook nog met tien man te staan na een rode kaart voor Koen Plank.