Politie controleert te weinig door personeelsgebrek

MIDDELBURG -
De verkeerscontroles worden door de politie bestempeld als 'helmgrasfeiten'. Onder deze feiten vallen: het dragen van een helm, het dragen van een gordel, het rijden door rood licht, het rijden onder invloed, en snelheidsovetredingen.
Door de onderbezetting zijn er ook een stuk minder bekeuringen uitgeschreven in 2011. In totaal waren dat er zo'n 7.500. Dat is de helft van het boetequotum, dat vorig jaar nog gold.

Jeugdbendes

Uit het jaarverslag blijkt verder, dat het aantal problematische jeugdgroepen in Zeeland verder is afgenomen. In 2011 waren er 7 jeugdbendes actief in de provincie, bijna een halvering ten opzichte van het jaar ervoor.
Sinds een paar jaar neemt het aantal problematische jeugdgroepen af. Volgens de politie komt dat door intensieve samenwerking met het Openbaar Ministerie, jeugdzorg en het onderwijs. De jeugdbendes kenmerken zich door overlast en intimidatie op straat. Volgens de politie zijn er geen criminele groepen actief in Zeeland.

Overvallen

De aanpak van overvallen werkt naar verwachting. Sinds de extra aandacht voor zogenoemde ‘High Impact Crime’ zoals overvallen, geweld en straatroof, is het aantal incidenten van 35 in 2010 gedaald naar 30 in 2011.