Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp vreest voor verkeersinfarct door nieuw vakantiepark

Inwoners van Ossenisse-Zeedorp maken zich grote zorgen. Er komt een nieuw vakantiepark, een nieuwe weg en een nieuwe dijkovergang. Dat lijkt goed nieuws, maar omwonenden vrezen voor een enorme toename van verkeersdrukte. "Met alle onveilige gevolgen van dien."
Ossenisse vreest voor vakantiepark
De vergunning voor het vakantiepark Resort Knuitershoek werd al in 2005 gegeven. Er werden toen vijf recreatiewoningen gebouwd, maar door een faillissement van de projectontwikkelaar ging de verdere bouw niet door.

50 recreatiewoningen

Een nieuwe projectontwikkelaar zag wel brood in het park en breidt het nu uit tot 50 vakantiewoningen. Dorpsbewoners denken dat dit voor veel extra verkeer gaat zorgen. En daar is Ossenisse-Zeedorp niet op berekend.
"Ossenisse-Zeedorp telt gezamenlijk misschien 300 inwoners", zegt Gerard Mangnus uit Ossenisse. Namens de Dorpsraad Ossenisse-Zeedorp deed hij, tot nu toe zonder succes, zijn beklag bij de gemeente Hulst. "Hier komen vijftig woningen. Laat er vier mensen per woning zitten, dan is dat toch een flinke slok op een borrel als je dat op onze schaal bekijkt."
Gerard Mangnus bij het nieuwe vakantieresort bij Zeedorp
Gerard Mangnus bij het nieuwe vakantieresort © Omroep Zeeland
Mangnus benadrukt dat het dorp niet vecht tegen het park, dat komt er nou eenmaal. Het hete hangijzer is de verkeerstoename. "De gemeente zegt dat het wel mee zal vallen met het verkeer, maar daar kopen wij niks voor. Je moet een gedegen verkeersanalyse doen", vindt Mangnus. In 2005 is dat gedaan. "Maar de wereld staat geen 18 jaar stil. Dus wij denken dat het geüpdatet moet worden."
Hij wil dat er daarbij rekening wordt gehouden met de extra verkeersdrukte die niet alleen het park met zich meebrengt, maar ook de nieuwe dijkopgang aan de Westerschelde die schuin tegenover het park wordt gerealiseerd. Die opgang zal voor extra bezoekers zorgen, die ergens hun auto neer moeten zetten: "Je krijgt dan extra druk op de schaarse parkeerplaatsen terwijl inwoners zelf amper ruimte hebben om hun auto kwijt te kunnen."

Verkeersanalyse, extra parkeerplekken en vernieuwde weg

Mangnus hoopt op een gedegen verkeersanalyse, extra parkeerplekken en het vernieuwen van de doorgaande weg door Ossenisse tot en met Zeedorp. Hij wil dat de gemeente 'goed overleg met burgers' voert om de ontwikkelingen te bespreken. Het is aan de gemeente om te bepalen of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
De gemeente Hulst geeft aan dat er binnenkort een bijeenkomst gepland staat met de dorpsraad en dat het daarom op dit moment niet mogelijk is om een reactie te geven.