In de Kamer #3: binnenkijken bij BBB-kandidaat Willem Poppe uit Goes
Jarenlang was hij lid van de SGP, maar Willem Poppe gooide het politieke roer om en sloot zich aan bij de BoerBurgerBeweging (BBB). De politicus uit Goes staat op plaats 31 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij wil in de Tweede Kamer komen, wij kijken bij hem in de woonkamer.

Poppe spreekt over een "vrouwengezin". Zijn drie dochters en echtgenote laten hun sporen na in het huis. Van geurolie tot lipgloss: "Sommige mensen hebben medelijden met me, maar dat is echt niet nodig."
Eigenlijk heeft hij ook nog een vierde kind: "Dat is onze viervoeter Beer." Het kleine blonde hondje dartelt door de kamer terwijl Willem vertelt over zijn aansluiting bij de BBB.

Bij de SGP voelde hij zich al een tijd niet meer op z'n plek en was hij ook geen actief lid meer. Toen hij hoorde over de BBB, bood hij zich al snel aan om de jonge partij ook in Zeeland leven in te blazen. Hij voelde zich meteen thuis bij de partij en bij de leden. Ook als christen.
Boekenkast als behang
Terwijl hij de bijbel uit zijn op kleur gesorteerde boekenkast pakt - "Er is geen mooier behang dan een boekenkast" - vertelt hij dat er bij de BBB ruimte voor hem is als oud-SGP'er: "Daar hebben we het bij mijn sollicitatie ook over gehad. Op het moment dat er punten zouden spelen op medisch of ethisch terrein, heb ik de ruimte gekregen om een minderheidsstandpunt in te nemen."
In de Kamer
In onze serie 'In de Kamer' bezoeken we Zeeuwse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij willen in de Tweede Kamer komen, maar wij willen graag bij hen in de kamer kijken om hen zo beter te leren kennen.
Hoewel hij niet op een boerderij woont of boer is, voelt hij zich wel verbonden met de boeren. Zijn vader en moeder zijn beiden opgegroeid op een boerderij.
Onderwijs
Hij wilde zelf graag de zeevaart in, maar koos voor een baan in het onderwijs. Dat is dan ook zijn grote aandachtspunt, mocht hij in de Tweede Kamer komen. "Dat heeft echt mijn hart. Om met en voor kinderen bezig te zijn." Hij wil dat de werkvloer vertelt wat het onderwijs nodig heeft.
Als het aan Poppe ligt, komt hij de komende vier jaar in de Tweede Kamer. "Er is gelukkig een goede treinverbinding met Zeeland. Ik zou hier willen blijven wonen om het geluid van de bewoners hier te horen en dat weer mee te nemen naar de randstad."
Eén meubelstuk naar Den Haag
Er is één meubelstuk dat hij gegarandeerd wil neerzetten in Den Haag: "Een ronde tafel". Thuis heeft hij die na jarenlange ronde tafelonderhandelingen ook gekregen. "Ik heb dat 26 jaar niet gekregen. Mijn vrouw is nu overtuigd dat een ronde tafel toch wel heel gezellig is om te praten."
Hij ziet de ronde tafel als symbool voor de politiek: "Dat we meer rond een tafel moeten zitten met elkaar dan dat we elkaar moeten bevechten."