Deze wedstrijden staan vandaag en morgen op het programma in het amateurvoetbal

Een nieuwe speelronde in het amateurvoetbal staat voor de deur. IJzendijke en Clinge zijn de enige Zeeuwse ploegen die in het amateurvoetbal alle duels gewonnen hebben dit seizoen. SVOD'22 draagt rouwbanden vanwege het overlijden van clubicoon Stoffel Schipper, die deze week op 66-jarige leeftijd overleed. Bekijk hieronder onze vooruitblik met een overzicht van alle wedstrijden per klasse.
voetbal vooruitblik
Deze wedstrijden worden vandaag en morgen gespeeld in het amateurvoetbal © Janique van Koeveringe

Derde Divisie B

Hoek speelt op eigen veld tegen AWC uit Wijchen en Kloetinge treft op het Wesselopark UNA, de nummer twee op de ranglijst.
Dit weekend wordt de strijd om de eerste periodetitel beslist. SteDoCo uit Hoornaar heeft de beste papieren.

Vierde Divisie C

De topper tussen koploper GOES en achtervolger UDI'19 zou morgen gespeeld worden, maar het grasveld op sportpark 't Schenge is door de regenval onbespeelbaar. De wedstrijd is daardoor afgelast.

1e klasse D

Terneuzense Boys maakte vorige week een goede indruk tegen XerxesDZB door de koploper uit Rotterdam op 1-1 te houden. Vanmiddag hoopt de ploeg van trainer Kevin Hollander die lijn door te trekken op bezoek bij NSVV in Numansdorp.
Terneuzense Boys staat op de voorlaatste plaats en heeft al sinds 29 april geen wedstrijd meer gewonnen in de competitie. De laatste zege was op SVOD'22: 2-1.

2e klasse E zaterdag

Koploper SVOD'22 uit Oostkapelle zal vanmiddag in het uitduel met WHS in Sint-Annaland rouwbanden dragen na het overlijden van clubicoon Stoffel Schipper, die woensdag overleed op 66-jarige leeftijd.
Promovendus Serooskerke staat puntloos onderaan en hoopt tegen DBGC de eerste zege binnen te halen. Dat is ook hard nodig want DBGC staat net boven Serooskerke en heeft vier punten. Bij een nederlaag van Serooskerke loopt het verschil dus op naar zeven punten.

3e klasse A zaterdag

Koploper RCS speelt op eigen veld tegen Zeelandia Middelburg, dat op de tiende plaats staat. De laatste twee onderlinge duels (in 2022) werden allebei door Zeelandia Middelburg gewonnen.
De Meeuwen uit Zoutelande, dat tweede staat op de ranglijst, ontvangt Patrijzen uit 's-Heerenhoek.

3e klasse B zaterdag

Krabbendijke heeft nog niet gewonnen in deze competitie en speelt de uitwedstrijd tegen Kogelvangers. Bruse Boys uit Bruinisse staat op de zesde plaats en kan bij een overwinning op Halsteren aanhaken bij de top vijf.

4e klasse A zaterdag

IJzendijke is (samen met Clinge) de enige Zeeuwse ploeg die nog zonder puntenverlies is. Dat hoopt de ploeg van trainer David Almekinders door te trekken met een overwinning op Corn Boys uit Sas van Gent, dat op derde plaats staat.

4e klasse B zaterdag

Koploper Veere speelde slechts één keer gelijk en won alle overige duels. De koploper speelt op eigen veld tegen Waarde, dat op de dertiende plaats staat. Veere is goed op dreef met negentien treffers in de laatste vier wedstrijden.

4e klasse C zaterdag

SKNWK uit Nieuwerkerk speelde de eerste twee duels van de competitie gelijk en is daarna op stoom gekomen met vier zeges op rij. Vanmiddag is hekkensluiter FIOS de tegenstander, dat vorig weekend de eerste zege pakte.

4e klasse D zaterdag

Alle Zeeuwse ploegen spelen vanmiddag een uitwedstrijd. Koploper Tholense Boys treft hekkensluiter Lepelstraatse Boys.
Op papier een makkelijke tegenstander want de Brabanders hebben maar liefst 43 tegentreffers in zes duels. Daarnaast scoort Lepelstraatse Boys moeizaam met drie goals terwijl Tholense Boys met drie tegengoals de minst gepasseerde verdediging heeft.

3e klasse A zondag

HVV'24 uit Hulst staat bovenaan met dertien punten. Dat zijn er evenveel als tegenstander BSC, maar die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Wint HVV in Roosendaal dan slaat de ploeg van trainer Yves Michelet een goede slag.

4e klasse A zondag

Clinge is met vijftien punten uit vijf duels uitstekend bezig bezig. Morgen staat de uitwedstrijd tegen Sprundel op het programma. Met een overwinning komt de eerste periodetitel weer een stapje dichterbij.

5e klasse A zondag

Vogelwaarde is de hoogst geklasseerde Zeeuwse ploeg in deze klasse op de zesde plaats. Vogelwaarde speelt morgen een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Schutters. De overige twee Zeeuwse ploegen spelen tegen elkaar: Koewacht tegen Graauw.

1e klasse A vrouwen zaterdag

De strijd om de koppositie gaat tussen IJzendijke en Sparta Nijkerk. Vanmiddag staat beide ploegen tegenover elkaar in Nijkerk. De winnaar van het duel komt alleen aan de leiding in deze competitie.

2e klasse A vrouwen zondag

Hontenisse heeft een zege nodig om aan te haken bij de top vier in deze klasse. Morgen staan de uitwedstrijd tegen Bavel 2 op het programma voor de vrouwen uit Kloosterzande, die nu op de vijfde plaats staan.

2e klasse C vrouwen zaterdag

De vrouwen van Kloetinge gaan op bezoek bij IFC in Hendrik Ido Ambacht. Kloetinge staat op de achtste plaats met tot nu toe twee overwinningen uit vijf wedstrijden.

3e klasse H vrouwen zaterdag

FC Axel is de hoogst geklasseerde Zeeuwse ploeg in deze klasse. De nummer zes van de ranglijst gaat op bezoek bij hekkensluiter Spijkenisse.