Winnend Hoek is heer en meester tegen AWC én houdt eindelijk de nul

Voetbalclub Hoek heeft de tweede overwinning op rij geboekt in de Derde Divisie. Op het eigen sportpark Denoek was Hoek heer en meester tegen AWC, dat met uitstekend spel en klinkende cijfers werd verslagen: 4-0.
Samenvatting Hoek-AWC
De Zeeuws-Vlaamse formatie wilde de overwinning op hekkensluiter OJC Rosmalen een vervolg geven tegen AWC, zo bleek al gauw. De thuisploeg begon getergd aan het duel en had daardoor weinig te duchten van de bezoekers uit Wijchen. Na gemiste kansen van Impens (vrije trap) en Schalkwijk (kopbal) was het in de 22ste minuut toch raak. Een aanval over meerdere schijven werd hard binnengeschoten door linkervleugelverdediger Lars Wantens.

1 april

Het bleek de opmaat naar meer moois; tien minuten later verdubbelde Hoek de voorsprong. Derde Divisie-topscorer Steve Schalkwijk maakte alweer zijn dertiende competitiegoal na een uitstekende combinatie met Sylvio Hage: 2-0. Het enige smetje op een verder foutloze eerste helft was de rode kaart voor assistent-trainer Quincy Rombaut van Hoek. Hij kreeg twee gele kaarten wegens aanmerkingen op de leiding.
Na de rust ging Hoek vrolijk door. De ploeg van trainer Maxime Decraene gaf AWC geen kans om terug in de wedstrijd te komen en in de 77ste minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid door de ingevallen Glenn Diedhiou. De Belg schoot een rebound binnen. Een andere invaller, Jahrdell Constansia, bepaalde de eindstand in blessuretijd op 4-0, waardoor Hoek niet alleen wint, maar ook voor het eerst sinds 1 april weer eens de nul houdt.
Hoek-keeper Lars Knipping blij met eerste clean sheet sinds 1 april

Scoreverloop

1-0 Lars Wantens (22)
2-0 Steve Schalkwijk (32)
3-0 Glenn Diedhiou (77)
4-0 Jahrdell Constansia (90)

Bijzonderheden

Hoek-trainer Quincy Rombaut krijgt in 44ste minuut zijn tweede gele kaart na aanmerkingen op de leiding

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens, Augustine Loof, Lars Wantens (Artuur Zutterman/81), Jarno Lion (Robbe Goddyn/81), Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Nolan Bailly/83), Mathieu De Smet (Glenn Diedhiou/73), Steve Schalkwijk, Sylvio Hage (Jahrdell Constansia/73)