Gehavend Kloetinge toont twee gezichten in nederlaag tegen UNA

Kloetinge heeft de thuiswedstrijd in de Derde Divisie tegen UNA met 0-2 verloren. Tegen de Brabanders kreeg de Bevelandse ploeg in de eerste helft volop kansen, maar liet het na rust weinig meer zien.
Samenvatting Kloetinge-UNA
Kloetinge miste veel spelers door blessures. Naast de langdurig geblesseerden Klaas van Hecke en Roy Mulder, ontbraken ook Reguillo Vandepitte en Yasin Ouja. Het gehavende Kloetinge kwam al vroeg op achterstand. Bij een voorzet van rechts kon Juul Respen namens UNA vrij inkoppen. Mitchell Braafhart wilde nog redding brengen, maar gleed weg en zag de bal in het doel verdwijnen.

Kloetinge vergeet te scoren

Daarna kwam Kloetinge beter in het spel. De ploeg van Van Poelje domineerde en creëerde kansen; onder andere Ruben de Jager, Dook van den Berg en Jefry Dijkstra namen het doel van UNA onder vuur. Tien minuten voor rust leek Van den Berg de gelijkmaker op het bord te zetten, maar de inzet van de jonge middenvelder werd van de lijn gehaald. De bezoekers zetten weinig tegenover de Kloetingse aanvalsdrift, maar overleefden de eerste helft.

Mat

Dat Kloetinge met een achterstand de rust in ging was dus ongelukkig te noemen, maar na rust kwam er een onherkenbare ploeg uit de kleedkamer. UNA was de betere ploeg en kreeg kansen op een tweede goal. De beste mogelijkheid was voor Max van den Akker, zijn schot ging maar net voorlangs het doel van Braafhart.
Ruben-de-Jager-Kloetinge-UNA
Ruben de Jager kwam niet tot scoren namens Kloetinge tegen UNA © Ron Quinten
Na een ruim een uur spelen wilde Kloetinge-spits De Jager een penalty na een duel met de keeper. De spits van Kloetinge ging naar de grond, maar de scheids floot niet voor een strafschop. Integendeel; De Jager kreeg de gele kaart voorgehouden, voor een schwalbe. Iets later leek de spits sportieve revanche te nemen. Na een fraaie actie schoot hij tussen twee verdedigers door op doel. Keeper Stoskovic kon maar net redding brengen.
Een slotoffensief leek in de maak, maar kwam nooit echt op gang. UNA kwam amper in gevaar en maakte in blessuretijd aan alle twijfels een einde; Noah Nguyen bepaalde de eindstand op 0-2.

Scoreverloop

0-1 Juul Respen (12)
0-2 Noah Nguyen (90)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker (Joël van Herwijnen/89), Koen Plank, Julius Bliek, Ellas Meijer (Kyle Doesburg/79), Valentijn van Keulen, Jeffrey Theunisse, Dook van den Berg, Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (Zenya Deurloo/55)