TOP start Korfbal League 2 met nederlaag door slechte tweede helft

TOP uit Arnemuiden is het zaalseizoen in de Korfbal League 2 begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Edwin Coppoolse ging in Pijnacker met 26-22 onderuit tegen promovendus Avanti. Na rust gaf TOP de wedstrijd uit handen.
Samenvatting Avanti-TOP
TOP kwam prima uit de startblokken in Pijnacker ondanks een snelle openingstreffer van Avanti. Daarna nam TOP het initiatief en heeft de hele eerste helft op voorsprong gestaan. Vooral dankzij Jurgen Janse, die in de eerste helft zeven keer scoorde.

Missers

TOP stond telkens met twee a drie goals voor, maar Avanti vocht zich terug in de wedstrijd en kon in de slotfase op 12-12 komen, maar door twee missers op rij gebeurde dat niet. Anita de Ridder bepaalde daarna de ruststand op 11-13.
Jurgen-Janse-TOP-Arnemuiden-korfbal
Jurgen Janse van TOP Arnemuiden zoekt de korf tegen Avanti © Orange Pictures
In de tweede helft ging het mis voor TOP. Bij een 14-16 voorsprong voor de ploeg uit Arnemuiden zette Avanti nog eens aan en kwam de Zuid-Hollandse formatie terug tot 16-16. Die eerste tik kwam TOP nog wel te boven want daarna ging de wedstrijd gelijk op. Wel moest nu TOP nu vaak in de achtervolging.

Onrustig en slordig

Vijf minuten voor het einde pakte Avanti voor het eerst een voorsprong van twee punten en daarna kon TOP het niet meer bolwerken. De ploeg speelde onrustig en was slordiger in de afwerking. Avanti liep in de slotfase uit naar 26-22, mede onder aanvoering van het enthousiaste publiek in Pijnacker.
TOP-trainer Edwin Coppoolse: 'Had verwacht dat we hier punten zouden pakken.'