Uitslagen amateurvoetbal zondag 12 november

Clinge is niet langer zonder puntenverlies, HVV'24 wint het duel om de koppositie en de eerste zege is binnen voor Koewacht. Lees hier alles over de zondagmiddag in het Zeeuwse amateurvoetbal.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 12 november © Omroep Zeeland

Derde Divisie B

Hoek en Kloetinge kwamen zaterdagmiddag al in actie. Op sportpark Denoek swingde de thuisploeg - ondanks een rode kaart voor assistent-trainer Quincy Rombaut - naar een 4-0 overwinning op AWC. De goals kwamen van Lars Wantens, Steve Schalkwijk, Glenn Diedhiou en Jahrdell Constansia. Hoek hield voor het eerst sinds 1 april 2023 de nul.
Kloetinge was minder succesvol. Het kwam vroeg op achterstand, kreeg daarna een regen aan kansen, maar verloor met 0-2 van UNA uit Veldhoven. De ploeg van Jurriaan van Poelje staat vier punten boven de degradatiezone.

Vierde Divisie C

De topper tussen GOES en UDI'19 werd op zaterdagmiddag al afgelast. Het Goese veld was onbespeelbaar door de hevige regenval van deze week. Dongen kwam wel in actie en onttroonde GOES als koploper door een 2-0 zege op Kruisland.

3e klasse A

HVV'24 is alleen koploper. In een onderling duel met medekoploper BSC trokken de Hulstenaren aan het langste eind; 1-2. BSC kwam op voorsprong, maar door een treffer van Niek Luime en een late goal van Joost Bogaert staat HVV'24 nu drie punten los.
Ook STEEN pakte drie punten; het won met 0-3 van hekkensluiter Rood Wit. Armand Wauters had de ploeg uit Sint-Jansteen al voor rust op 0-1 gezet, Marvin de Beule scoorde vlak na rust de 0-2 en zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord.

4e klasse A

Clinge was samen met IJzendijke de laatste Zeeuwse club zonder puntenverlies, maar daar kwam tegen Sprundel op hardhandige wijze een einde aan. Bij rust stond het 0-0 en leek er nog weinig aan de hand, na rust scoorden de Brabanders drie keer. Jordy Pardon van Clinge kreeg twee keer geel en speelde de wedstrijd niet uit. Clinge raakt de koppositie kwijt aan Hoeven, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.
Hulsterloo leed een krappe nederlaag tegen Grenswachters. Halverwege stond de ploeg van Jurgen Ruymbeke op een 0-2 achterstand, door goals van Willem Cleys en Wout de Keyser trok Hulsterloo de stand gelijk. Het was niet genoeg voor een punt; Grenswachters zou met 2-3 winnen.
Groede hield wel een punt over aan de wedstrijd tegen DSE. De ploeg van André de Nooijer kwam op voorsprong via Niels Luteijn, waarna DSE met een goal voor en een goal na rust de wedstrijd omdraaide. Door een late gelijkmaker van Ricardo Mariman eindigde de wedstrijd in 2-2. Groede pakt daarmee het eerste punt van het seizoen.

5e klasse A

Vogelwaarde had weinig moeite met De Schutters, dat nog zonder punten is. Vogelwaarde leidde bij rust al met 2-0 door goals van Kevin van den Brande en Jasper van den Ouden. Na rust deed Van den Ouden opnieuw een duit in het zakje waarmee zijn ploeg met 3-0 won.
Het onderonsje tussen Koewacht en Graauw eindigde in 1-0 voor de thuisploeg. Wout Martens tekende voor de enige treffer en zorgt daarmee voor de eerste winstpartij van Koewacht dit seizoen.

2e klasse A vrouwen

Hontenisse kwam op eigen veld tot drie keer toe op voorsprong tegen Bavel, maar pas de derde keer was dat beslissend. In de eerste helft werd niet gescoord, na rust kwam het treffen op gang. Maike Wauters opende de score namens de Zeeuws-Vlaamse damesploeg, Aniek van den Broek maakte de 2-1 en na de tweede gelijkmaker van Bavel zorgde Claire Sponselee met de 3-2 voor een feestje in Kloosterzande.
Kijk voor meer uitslagen en standen op onze speciale pagina.