Van Aert kiest in programma ook voor Vestingcross en gaat strijd aan met Van der Poel

Wout van Aert heeft de Vestingcross opgenomen in zijn programma van veldritten deze winter. De Belgische topwielrenner van Jumbo-Visma staat voor de vierde keer aan de start van de wedstrijd in Hulst. Van Aert won de Vestingcross nog nooit.
Van Aert doet dit jaar weer mee aan de Vestingcross in Hulst
Van Aert doet dit jaar weer mee aan de Vestingcross in Hulst © Orange Pictures
De Vestingcross is een wedstrijd die Van Aert niet echt ligt. Tijdens de eerste Vestingcross in 2017 werd Van Aert derde en in 2021 pakte hij een tweede plek. In 2022 had hij pech en eindigde hij uiteindelijk als 39e. Een aantal keer stond hij wel op de deelnemerslijst, maar startte hij niet. De afgelopen twee edities liet de Belg aan zich voorbij gaan.
Nu wil Van Aert wel meedoen en daardoor krijgen de fans een duel te zien tussen twee veelvraten in het wielrennen: Van Aert en zijn eeuwige rivaal Mathieu van der Poel. Van der Poel gaf al eerder aan mee te doen in Hulst. En elke keer dat Van der Poel meedeed aan de Vestingcross won hij ook. De teller van overwinningen in zeven edities staat voor Van der Poel op vijf.
De achtste editie van de Vestingcross wordt op de laatste zaterdag van het jaar gereden. Dat is voor de organisatie in Hulst de meest ideale datum.