Jeugdig Kloetinge treft gelouterde ploeg in Derde Divisie

Het zit Kloetinge momenteel even tegen qua resultaten in de Derde Divisie van het amateurvoetbal. De Bevelandse ploeg heeft in de laatste twee verloren duels ook niet gescoord en daarnaast zijn ervaren spelers geblesseerd of geschorst. Toch maakt trainer Jurriaan van Poelje zich geen zorgen voor de wedstrijd tegen Sportlust'46 in Woerden. "Dit is voor ons weer een mooie uitdaging."
voetbal Kloetinge Jurriaan van Poelje
Archief - Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje langs de lijn © Peter van der Klooster/Orange Pictures
Sterkhouders als Reguillo Vandepitte, Yasin Ouja, Roy Mulder en Klaas van Hecke kunnen door blessures niet mee doen tegen de nummer vier van de ranglijst. Daarnaast zijn Julius Bliek en Dook van den Berg geschorst.
Van Poelje doet morgen een beroep op de Rubin van der Hooft en Anwar Zghoudi (beiden van Kloetinge O23), die deel uit maken van de wedstrijdselectie. "Gelukkig kunnen we het op deze manier opvangen", zegt Van Poelje over de afwezige spelers.
Aanvaller Ruben de Jager zal morgen tegen Sportlust de aanvoerdersband dragen omdat verdediger Julius Bliek dus geschorst is. Bliek wordt in de verdediging vervangen door Jeroen de Jonge.

Goed gevoel

Ondanks de 0-2 nederlaag van afgelopen weekend tegen UNA (nummer twee van de ranglijst) kijkt Van Poelje met een goed gevoel terug. "Het was onze beste wedstrijd qua voetbal. We kregen veel kansen in de eerste helft. Alleen kregen we een makkelijke goal tegen, maar verder was het aantal kansen voor UNA nihil."

Jonge, gretige ploeg

Van Poelje denkt in Sportlust'46 eenzelfde soort ploeg te treffen als UNA. "Het is een titelkandidaat, een gelouterde ploeg en wij spelen met een gretige ploeg met jonge spelers als Zerbib, Theunisse, Baptist, Deurloo en Dijkstra. Ik vind dat wel mooi."
Kloetinge is door de twee nederlagen op rij gezakt naar de elfde plaats met veertien punten uit twaalf duels. Van Poelje maakt zich geen zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat het de goede kant op gaat vallen."
Sportlust'46-Kloetinge begint zaterdagmiddag om 15.00 uur in Woerden. Op deze site word je op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop en via social media zijn er updates via X (voorheen Twitter).