Hoek wil goede lijn door trekken en richting top vijf Derde Divisie

Na een uitstekende wedstrijd tegen AWC speelt Hoek morgenavond in de Derde Divisie van het amateurvoetbal in en tegen Gemert. De ploeg van het trainersduo Maxim Decraene/Quincy Rombaut hoopt de goede lijn door te trekken. "Hopelijk met een goed resultaat richting de top vijf of in de top vijf", vertelt Rombaut.
Quincy Rombaut ziet dat Hoek niet is opgewassen tegen Sparta Nijkerk
Archief - Quincy Rombaut © Orange Pictures
Het was een goede trainingsweek voor Hoek waarin het er allemaal wat relaxter aan toeging na de 4-0 zege op AWC. Het enige smetje in die wedstrijd was de rode kaart die Quincy Rombaut kreeg voor opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter.

Geschorst

Rombaut is voor één duel geschorst en moet morgen tegen Gemert achter de omheining plaatsnemen. Ook mag hij niet in de kleedkamer komen.
Rombaut is niet de enige die 'ontbreekt'. Verdediger Augustine Loof is niet inzetbaar. Hij werd voor één duel geschorst na zijn rode kaart in de derby tegen Kloetinge. Hoek ging in beroep. Tevergeefs, want Loof kreeg er nog eens een extra wedstrijd bij. "Ondanks dat wij ons beroep hadden gemotiveerd met videobeelden", aldus Rombaut.

Concurrentie

Loof is er dus niet bij. Dat geldt ook voor verdediger Alexander Embrechts, die zich sinds drie weken niet meer heeft laten zien in Hoek. "Alexander traint sinds Kloetinge niet meer mee. Van mij hoeft hij niet weg, maar spelers moeten om kunnen gaan met concurrentie. Ik vind de situatie spijtig, want Alexander kan van meerwaarde voor ons zijn", aldus Rombaut.
Ik heb last van mijn rug, dat is de reden dat ik er niet ben."
Hoek-verdediger Alexander Embrechts
Embrechts zelf zegt er het volgende over. "Ik heb last van mijn rug, dat is de reden dat ik er niet ben. Daarnaast vind ik dat Quincy mij te makkelijk wissel heeft gezet na mijn rode kaart tegen Unitas. Deze zomer wilde ik vertrekken, maar dat mocht niet omdat de club mij nodig had. Het is voor mij een groot vraagteken hoe we nu verder moeten."
voetbal Hoek Alexander Embrechts
Archief - Hoek-verdediger Alexander Embrechts © Orange Pictures
Tegenstander Gemert staat op de zevende plaats. "Ik vind het een gevaarlijke ploeg", aldus Rombaut. "Ze winnen met 4-1 van Barendrecht, maar verliezen weer met 5-0 van Quick."
Als Hoek een goed resultaat neerzet, kruipt de ploeg richting de top vijf van de Derde Divisie. "Of al in de top vijf als de andere uitslagen gunstig zijn", zegt Rombaut. "We willen in elk geval de goede lijn doortrekken en met een goed resultaat richting de mooie topper tegen UNA gaan."
Gemert-Hoek begint zaterdagavond om 18.00 uur. Via deze site en X (voorheen Twitter) word je op de hoogte gehouden van het scoreverloop in Brabant.