Jorans eerste auto werd voor de deur omgegooid: 'Ik had hem echt net, dit is niet toevallig'

Het zal je maar gebeuren. Net je eerste auto aangeschaft, ligt-ie na een uur al op zijn kant. Terwijl je zelf braaf in bed lag. Het overkwam Joran (19) uit Oost-Souburg dit weekend. "Ik geloofde het eerst niet."
Auto omgegooid Oost-Souburg
Nieuw is de 20-jarige Citroën al lang niet meer, maar voor Joran was-ie dat wel. Hij had de auto twee uur daarvoor opgehaald in Roosendaal. "M'n eerste auto", zegt hij, toch nog enigszins trots. De auto staat inmiddels weer op vier wielen, maar de krassen, het noodraam, het ontbreken van een spiegel en het glas op straat, verraden wat er vrijdagavond rond een uur of elf gebeurde.
"Ik lag al in bed, muziek te luisteren", vertelt Joran. "Dus ik heb het niet gehoord, maar mijn moeder hoorde een enorme knal. Ze wist meteen: dit is geen vuurwerk." Toen ze uit het raam keek, zag ze de auto van haar zoon op z'n rechterkant liggen. "Ik geloofde het eerst niet."

'Een bedrag waar je van schrikt'

Dat er sprake is van vandalisme, is meteen duidelijk. "Dat kan niet anders", zegt Joran. Vijf agenten hebben de auto weer teruggeduwd. Toen werd duidelijk hoe groot de schade is. "Toch wel een bedrag waar je van schrikt. M'n ruit is er helemaal uit, m'n spiegel is afgebroken, er zitten wat dingen los aan de auto en vooral veel lakschade", somt hij op.
Joran Stes had z'n auto nog maar net een paar uur toen die werd omgegooid
Joran Stes had z'n auto nog maar net een paar uur toen die werd omgegooid © Omroep Zeeland
Joran heeft wel een vermoeden wie erachter zit. "Ik kreeg al snel tips binnen van buren en vrienden." Onder een Instagrampost van de politie reageren meerdere mensen dat ze rond dat tijdstip een groep jongeren door een van de straten hebben zien lopen. "Ik heb aangifte gedaan en alle namen die ik te horen kreeg doorgegeven."
Hij vermoedt dan ook dat hij geen willekeurig slachtoffer is. "Ik denk zelf dat het wel bewust is gedaan. Ik had hem echt net, dit is niet toevallig." Joran hoopt dat getuigen of mensen met camera's in de buurt zich bij de politie melden.
Eén gelukje: de auto doet het nog. "Het starten was even spannend, maar hij rijdt nog wel."