Korfballers Swift boeken sensationele eerste zege na zinderende slotfase

De korfballers van Swift uit Middelburg hebben de eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse-zaal spectaculair binnengehaald. In sporthal De Sprong werd van KVS uit Scheveningen gewonnen: 24-22.
Samenvatting Swift-KVS
De ploeg van trainer Arco Goedkoop had in de eerste helft veel moeite met KVS, dat na een overwinning bij de seizoensstart als koploper van de Hoofdklasse B aan het duel begon. Met name de makkelijk scorende Noah van der Toorn en aanvoerder Marid Korodowou zorgden ervoor dat steeds als Swift net gelijk had gemaakt, KVS de voorsprong weer pakte.
Bij rust was de stand 13-14 in het voordeel van de bezoekers, maar door de minieme marge bleef het energieke Swift op het vinkentouw. De inzet van de Walcherse ploeg werd in de tweede helft beloond. KVS vond minder makkelijk de korf, terwijl de thuisploeg mede dankzij enkele rake worpen van verschillende dames langszij kwam.
In de slotminuten stond Swift-aanvoerder Joren Gillissen op door een strafworp te benutten. Het slotakkoord was voor Swifts topscorer van de dag, Aïsja Zuidweg, met haar zevende goal zorgde ze voor een 24-22 eindstand.
'KVS fileren kostte even tijd, maar we hebben het gedaan!'
Het is de eerste overwinning voor Swift, dat bezig is aan het tweede seizoen in de Hoofdklasse-zaal en nu na twee wedstrijden vierde staat. De Middelburgse formatie mikt net als vorig seizoen op handhaving op het derde niveau van Nederland.