Politie zoekt getuigen van gewelddadige overval in Goes

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht komt de politie dinsdagavond met nieuwe informatie over een gewelddadige overval in Goes op 23 juni. De bewoners van een woning aan de Ravelijn de Grenadier raakten die nacht gewond toen ze door meerdere mannen werden overvallen.
Gewonden bij gewapende overval Goes
De overval vond plaats bij een huis aan de Ravelijn de Grenadier, vlak bij het centrum van de stad © HV Zeeland
Het is de politie nog niet gelukt om de daders te vinden. Door nieuwe informatie te delen met de kijkers van Opsporing Verzocht en een getuigenoproep te doen op de landelijke televisie hoopt de politie dat meer mensen met informatie over deze zaak naar buiten komen.

Bedreigd met een vuurwapen

Drie overvallers zijn die nacht rond 03.20 uur de woning binnengedrongen. De twee slapende bewoners schrokken wakker en werden direct bedreigd met een vuurwapen.
Korte tijd later lieten de overvallers de bewoners vastgebonden achter. Met enkele kostbaarheden als buit gingen ze er vandoor. De slachtoffers wisten buurtbewoners te alarmeren, waarna de politie werd gebeld. De bewoners waren gewond, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Camerabeelden

De politie startte direct een onderzoek. Daarbij zijn er sporen veiliggesteld en heeft de politie in de buurt gekeken of er camerabeelden konden worden veiliggesteld.
Als er camerabeelden van de daders zijn dan worden die waarschijnlijk in het opsporingsprogramma getoond. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden om 20.30 uur op NPO 2. Op woensdag wordt het programma rond 13.30 uur herhaald via NPO 2. Ook is de uitzending terug te zien op NPO start.