Ontlading na Debat van het Zuiden: Bontenbal (CDA) over de snelle verdwijning van de tol op de Westerscheldetunnel

Een verrassing voor Zeeland tijdens het Debat van het Zuiden. De tol van de Westerscheldetunnel gaat er definitief af, meldde CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal gisteravond, tijdens een discussie over investeringen in de regio. Volgens Bontenbal volgt maandag een mededeling daarover door VVD-minister Harbers.
'Maandag aankondiging van opheffen tol'
De terloopse opmerking van CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal, dat minister Mark Harbers maandag bekend maakt dat de tol definitief van de Westerscheldetunnel gaat, trok de aandacht tijdens het debat van het Zuiden. Bontenbal kon geen termijn noemen waarop de tol verdwijnt, en verwijst naar een officiële bekendmaking maandag door Harbers. Volgens Bontenbal is het vroegtijdig schrappen van de tol toe te schrijven aan zijn partij en de SGP, maar Caroline van der Plas (BBB) pareerde dat direct door te stellen dat ook haar partij hieraan meegewerkt heeft.
Het hele Debat van het Zuiden inclusief de daarop volgende afterparty met lijsttrekkers, zwevende kiezers en reacties vanuit de huiskamer is zondagmiddag 19 november tussen 1600 en 1800 nogmaals te bekijken op TV bij Omroep Zeeland.
Kijk hier naar de 'after-party' van het Debat van het Zuiden, zaterdagavond in het Evoluon in Eindhoven. Ariane Lafort gaat niet alleen in gesprek met Henri Bontenbal over zijn onthulling over de tolvrije Westerscheldetunnel; ze praat ook met zwevende kiezers, een teleurgestelde Barbara Oomen van de HZ, University of Applied Sciences, die in discussie gaat met D66-lijsttrekker Rob Jetten. Lijsttrekker Dilan Yeşilgöz van de VVD gaat in discussie met een zwevende kiezer..
Afterparty Debat van het Zuiden: deelnemers in discussie
Tijdens het Debat van het Zuiden gingen lijsttrekkers Esther Ouwehand van de partij van de Dieren en CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal met elkaar in discussie over de komst van nieuwe kerncentrales in Borssele. Uit een enquête blijkt dat 55 procent van de Zeeuwen 'ja' zegt tegen de komst van nieuwe kerncentrales in hun provincie.
Lijsttrekkers in debat over nieuwe kerncentrales
Zeven lijsttrekkers gingen anderhalf uur lang met elkaar in discussie over thema's als immigratie, bestaanszekerheid en het agrarisch beleid; thema's die in de drie zuidelijke provincies van Nederland duidelijk spelen. Het debat werd live uitgezonden bij L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland.
Debat van het Zuiden