Jongen (17) uit Terneuzen opgepakt in Middelburgs hotel voor kopstoot aan agent

De politie heeft gisteren in Middelburg een 17-jarige jongen uit Terneuzen opgepakt voor het mishandelen van een agent. De mishandeling vond afgelopen donderdag plaats in de woonplaats van de jongen.
De man werd naar Torentijd gebracht
De man werd naar Torentijd gebracht © Politie
Het gaat om een agent die buiten dienst was en geen uniform droeg. Hij zag dat een automobilist asociaal rijgedrag vertoonde aan de Scheldeboulevard in Terneuzen en besloot hem daarop aan te spreken.

Kopstoot

Hij maakte zich kenbaar als agent en legitimeerde zich. De bestuurder van de auto gedroeg zich volgens de politie recalcitrant en vervolgens ging ook de verdachte, die in een andere auto reed, zich ermee te bemoeien. De 17-jarige Terneuzenaar liep naar de agent toe en gaf hem een kopstoot. Daarna gingen de bestuurder en de 17-jarige verdachte er met hun auto's vandoor.
Dankzij getuigen kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. Hij is gistermiddag rond 13.30 uur op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden in een hotel in Middelburg. Hij is nu ingesloten voor verder onderzoek, de agent heeft aangifte van mishandeling gedaan.