Drugsrijder betrapt met meerdere soorten drugs en zes messen in de auto

De politie heeft vannacht een drugsrijder betrapt bij Zoutelande. Uit zijn auto kwam volgens de politie een 'enorme wietlucht'. Bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten verschillende soorten drugs en ook nog eens zes messen.
Speekseltester, speekseltest
Speekseltester die door de politie wordt gebruikt. © Politie Zeeland
Surveillerende agenten zagen rond 02.45 uur de auto rijden over de Sint Janskerke, een weg tussen Zoutelande en Meliskerke in, en besloten hem aan de kant te zetten, omdat de bestuurder eerder ook al eens was betrapt op rijden onder invloed. Uit een speekseltest bleek dat de 36-jarige automobilist uit Tiel ook nu drugs had gebruikt.

Wietwalm

Naast de inwoner van Tiel zaten er drie passagiers in de auto. Omdat de agenten een sterke wietwalm roken, sommeerden ze de inzittenden om alle drugs die ze bij zich hadden te overhandigen. Dat leverde in eerste instantie twee joints op.
Bij het doorzoeken van de auto vonden de agenten naast de zes messen ook enkele flesjes die mogelijk GHB bevatten, meerdere zakjes met pillen en poeders, nog meer cannabis en ook vuurwerk. Verder was de auto voorzien van blauwe verlichting, wat niet is toegestaan. De auto is in beslag genomen. De 36-jarige bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.