Terneuzen opent nieuwe opvang voor Oekraïense vluchtelingen in de Nieuwstraat

In Terneuzen opent een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om twee panden in de Nieuwstraat, het voormalig Café Pension The Chandelier en het naastgelegen voormalige Hotel Tollenique.
Nieuwstraat in Terneuzen
De Nieuwstraat in Terneuzen met rechts de twee panden © Google Maps
Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, laat de gemeente weten. Daarom wordt de nieuwe opvanglocatie geopend en zal dit waarschijnlijk ook niet de laatste zijn. Na het openen van de Nieuwstraat zoekt de gemeente verder naar andere opvanglocaties.
In de panden zal er ruimte zijn om 52 mensen op te vangen. In The Chandelier moeten vanaf 4 december al 22 mensen kunnen wonen. De gemeente hoopt vanaf 15 januari ook het andere pand in gebruik te nemen. Daar zal plaats zijn voor 30 mensen.

Vergadering

De bewoners en ondernemers in de Nieuwstraat zijn per brief geïnformeerd. Maandagavond 20 november is er een vergadering van de wijkraad in buurthuis de Triangel, waar omwonenden vragen kunnen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente.