Woningen in Middelburg bekogeld met brandbom en explosief

In Middelburg zijn gisteravond en vannacht twee woningen bekogeld met een brandbom en met een explosief. Het gaat om woningen aan de Breeweg en aan de Roozenburglaan. Niemand raakte gewond. De politie zoekt getuigen.
Knallend vuurwerk
Knallend vuurwerk © Omroep Zeeland
Rond 20.55 uur werd een explosief in de achtertuin gegooid van de woning aan de Roozenburglaan. De achterzijde van het huis raakte daarbij beschadigd. Om wat voor soort explosief het gaat, is nog onbekend. Dat wordt nog onderzocht.

Brandbom

Enkele uren later werd een woning aan de Breeweg met een brandbom bekogeld. Dat gebeurde rond 00.45 uur. In de woning was op dat moment een man met zijn zoontje aanwezig. De brandweer heeft het vuur geblust.
In beide gevallen hebben de bewoners aangifte gedaan. Hoewel de twee incidenten kort na elkaar plaatsvonden, gaat de politie er niet vanuit dat de twee zaken met elkaar verbonden zijn. "Het zijn wel echt verschillende werkwijzen", zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. "Of je nu een brandbom gebruikt of een explosief, dat maakt toch wel echt een groot verschil."