Wereldkampioen mountainbike Pidcock duikt op bij toertocht Hulst

Een grote verrassing voor de deelnemers aan de mountainbike-toertocht in Hulst zondagochtend. Ze deelden de weg met de regerend Olympisch- en wereldkampioen mountainbike, Tom Pidcock. De Brit, ook één van de grootste namen in het wegpeloton, dook onverwacht op in Zeeuws-Vlaanderen.
tom pidcock mountainbike hulst
Tom Pidcock dook in zijn regenboogtrui op in Hulst © Thea van Lenthe
De "Tocht der Tochten" zoals de rit van Hulst naar Heikant en weer terug wordt genoemd, gaat over de Vestingwallen van Hulst en dat is bijzonder; dat mag alleen bij deze tocht en bij de Vestingcross. De organisatie was blij verrast met de aanwezigheid van de Brit, maar moest hem nog wel even afremmen: "We hebben hem verteld dat hij dit keer niet van de wallen mag rijden!" legde Thea van Lenthe namens de organisatie uit.
Pidcock won in het seizoen 2021/22 de Vestingcross, maar of hij dit jaar weer meedoet is nog niet zeker. De Brit wordt wel regelmatig op training gespot in de buurt van Hulst. Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee grootste uitdagers van Pidcock in het veldrijden, hebben hun deelname wel al bevestigd. De Vestingcross vindt dit jaar plaats op 30 december.