Kookadvies opgeheven, kraanwater Zeeuws-Vlaanderen is weer veilig om te drinken na storing

Inwoners van Zeeuws-Vlaanderen hoeven hun kraanwater niet meer te koken voor gebruik. Dat laat het waterbedrijf Evides weten. Er gold in delen van Zeeuws-Vlaanderen sinds vrijdag een kookadvies vanwege een waterstoring.
Advies aan 23.000 Zeeuws-Vlamingen na waterstoring: kook eerst water voor gebruik
Kookadvies aan 23.000 Zeeuws-Vlamingen voorbij © Canva
"Het kraanwater is weer direct te drinken en te gebruiken voor het bereiden van eten. Het kraanwater is veilig", laat Evides weten. Het hoeft dus niet meer drie minuten lang gekookt te worden.

Waterkwaliteit weer op orde

Evides heeft de afgelopen 48 uur monsters genomen van het drinkwater en de waterkwaliteit gemonitord. De resultaten van de watermonsters tonen aan dat het kraanwater voldoet aan de hoge kwaliteitseisen, aldus Evides.
De waterstoring ontstond vrijdag door werkzaamheden in de Braakman. Daarbij was een waterleiding geraakt. Daardoor zat een deel van de huishoudens in Zeeuws-Vlaanderen zonder water. In totaal werden zo'n 23.000 inwoners van het gebied getroffen.

Lege schappen

Het zorgde in sommige Zeeuws-Vlaamse supermarkten ook tijdelijk voor lege schappen, omdat veel mensen extra water insloegen, maar de supermarkten hebben extra water ingeslagen dus was de voorraad in de meeste winkels gisteren in de loop van de dag alweer op peil gebracht.