Kwetsbaar GOES lijdt verrassende nederlaag tegen Venray

Acht competitieduels was GOES al ongeslagen, maar aan die reeks kwam vanmiddag een einde. Op bezoek bij SV Venray verloor GOES verrassend met 4-3. Door de nederlaag liepen de Bevelanders averij op in de titelstrijd in de Vierde Divisie C.
Samenvatting Venray-GOES
Een knotsgekke openingsfase leverde drie doelpunten op in het eerste kwartier. Na enkele minuten had Claude de Smit de 0-1 op zijn voet, maar de keeper bracht ternauwernood redding met zijn hak. In de counter was het wel direct raak voor Venray. Niek Versteegen zette GOES op een vroege achterstand, maar Daniël Wissel schoot vanaf de aftrap meteen de gelijkmaker binnen. De verdediging van de Bevelanders bleef een zorgenkindje want niet veel later was het opnieuw Versteegen die via een steekbal door het hart van de defensie de 2-1 kon maken.

Strijdvaardig GOES geeft niet op na nieuwe tegenslag

GOES bleef achterin zeer kwetsbaar en liep na een half uur nog meer averij op. Eerst liet Versteegen na om zijn hattrick te maken, maar na een ketser van tweede keeper Stephan Beekman, die Matthew Lentink verivng, kon Stan Kersten gemakkelijk de 3-1 op het scorebord zetten. Ondanks deze tegenslag bleef GOES de aanval zoeken. Na een overtreding op Daniël Wissel legde de arbiter de bal op de stip. Wissel ging zelf achter de bal staan en schoot de 3-2 tegen de touwen.

Provoost brengt de spanning terug in de wedstrijd

De benutte strafschop gaf GOES het vertrouwen in een goede afloop, maar vroeg in de tweede helft moest de Bevelandse formatie opnieuw een tegendoelpunt verwerken. Via een corner kopte Jarno Peeters de 4-2 binnen en moest GOES opnieuw aan de bak. Lange tijd leek dit niks op te leveren, maar in de slotfase kwam GOES ietwat gelukkig op 4-3 dankzij invaller Wiebe Provoost. Het slotoffensief leverde niet het gewenste resultaat op en zodoende bleef GOES met lege handen achter, Doordat koploper Dongen wel een overwinning boekte is het verschil opgelopen tot vier punten. GOES heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.
'Het is wel handig als je af en toe met je spits meeloopt'

Scoreverloop

1-0 Niek Versteegen (5)
1-1 Daniël Wissel (6)
2-1 Niek Versteegen (15)
3-1 Stan Kersten (29)
3-2 Daniël Wissel (35/pen)
4-2 Jarno Peeters (51)
4-3 Wiebe Provoost (82)

Opstelling GOES

Stephan Beekman, Renzo Roemeratoe, Steven Smulder (Wiebe Provoost/77), Reza Maipauw (Stefan de Bert/56), Yanilio de Nooijer, Timo Lijbers, Tim de Winter (Jeremie Noa/63), Daniël Wissel, Claude de Smit (Rowan Traas/56), Erwin Franse, Sjoerd Verhulst