Boetes uitgedeeld en rijbewijs ingenomen bij verkeerscontrole in Terneuzen

Bij een grote verkeerscontrole in Terneuzen zijn gisteravond meerdere boetes uitgedeeld en een rijbewijs ingenomen. De controle werd tussen 19.00 uur en middernacht gehouden aan de Buitenhaven door de politie, de Douane en de Koninklijke Marechaussee.
Politie controleert automobilisten in Terneuzen
Politie controleert automobilisten in Terneuzen © Politie
In totaal moesten 161 bestuurders een alcoholtest doen. Er bleken twee bestuurders onder invloed te zijn en een van hen had dusdanig diep in het glaasje gekeken dat het rijbewijs is ingenomen. Bij de ademanalyse blies hij 920 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid dus.

Met drugs op achter het stuur

Daarnaast bleken zeven bestuurders met drugs op achter het stuur te zitten. Dat bleek uit een speekseltest. Bij hen is bloed afgenomen voor verder onderzoek. Daaruit moet blijken welke drugs ze precies gebruikt hebben en hoeveel.
Verder werden er acht bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen. Er werden ook kleine hoeveelheden drugs in beslag genomen. De politie deelde daarnaast tien waarschuwingen uit voor lichte verkeersovertredingen.