Tientallen Middelburgers kregen hun stempas niet

Tientallen inwoners van de gemeente Middelburg hebben de afgelopen dagen een vervangende stempas aangevraagd, omdat die van hen niet was bezorgd.
Stempas Tweede Kamerverkiezingen november 2023
Een stempas (foto ter illustratie) © ANP
De gemeente kwam het probleem op het spoor toen relatief veel mensen uit een bepaalde straat een vervangende pas aanvroegen, zegt een woordvoerder. "Uit gesprekken met hen bleek dan dat veel buren ook niks hadden ontvangen. We denken dat de stempassen in een aantal straten niet of slecht zijn bezorgd."
De gemeente Middelburg heeft bij PostNL nagevraagd hoe dit kon gebeuren en om welke aantallen het precies gaat. In Middelburg wonen bijna 38.000 stemgerechtigde mensen. De woordvoerder zegt dat het probleem relatief lijkt mee te vallen. "Maar één stempas verkeerd of niet bezorgd is er al een te veel."

Geen stempas ontvangen?

Kiesgerechtigde Middelburgers zonder stempas konden tot afgelopen vrijdagavond digitaal een nieuwe stempas aanvragen. Middelburgers die nu nog een stempas missen, kunnen nog tot morgen 12.00 uur terecht op het stadskantoor in Middelburg.
Ook bij andere gemeenten in Nederland ging het de afgelopen weken mis bij de bezorging van de stempassen. In de gemeente Noordoostpolder (Flevoland) vroegen ruim 600 inwoners een vervangende stempas aan, nadat er bij de drukker iets mis was gegaan. In het Brabantse Goirle kregen zo'n 1.600 inwoners hun stempas in eerste instantie niet, door een fout in de postbezorging.