Goedemorgen! Scholierenverkiezingen, Westerscheldetunnel tolvrij en het weer

Goedemorgen! Nog één nachtje slapen en dan mag je - als je 18-plusser bent - je stem weer uitbrengen! Morgen zijn de Tweede Kamerverkiezingen en daarom, in de aanloop daar naartoe, kun je vandaag een hoop verkiezingsnieuws verwachten. Dat en ander nieuws volg je op onze website, app en onze social mediakanalen. Hieronder alvast een voorproefje.
Stemmers 2023, verkiezingen, stemmen, stemhokje
Een half jaar geleden brachten we onze stem nog uit voor de Provinciale Statenverkiezingen © Omroep Zeeland
Nog even terugblikken naar het nieuws van gisteren, over de Westerscheldetunnel. De kogel is door de kerk: over 407 dagen hoeven de bestuurders van personenauto's en motors geen tol meer te betalen. Daar werd gisteren wisselend op gereageerd door Zeeuwen en bestuurders. Je leest het terug in dit artikel.
Sinterklaas in Colijnsplaat
Sinterklaas in Colijnsplaat © Vivian Kramer
Sinterklaas is weer in het land! Voor veel kinderen en hun ouders een leuke tijd, maar het kan ook stress opleveren. In de radio-uitzending Zeeland wordt wakker hoor je tussen 07.30 en 08.00 een kindercoach over hoe je die stress zoveel mogelijk kan voorkomen.
Vandaag moeten een 16-jarige jongen en een 24-jarige man voor de rechtbank verschijnen. In augustus dit jaar werden de twee aangehouden in de haven van Vlissingen. De twee waren met een bestelbus op het haventerrein, op een plek waar ze niet mochten zijn. Bij de mannen werden geen drugs gevonden.

Scholierenverkiezingen

Vanmiddag wordt de uitslag van de scholierenverkiezingen bekendgemaakt. De verkiezingen worden ieder jaar georganiseerd door ProDemos om erachter te komen hoe de uitkomst van de verkiezingen eruit zouden zien als jongeren het voor het zeggen hadden. De jongeren konden stemmen op hun middelbare school.

Het weer

Vandaag komt de wind uit het noordoosten en is de wind matig tot vrij krachtig met windkracht 3 tot 5. Vanochtend is er veel bewolking, maar vanmiddag kunnen we wat opklaringen verwachten. Het wordt vandaag maximaal 11 graden. Morgen wordt het iets kouder met een maximum temperatuur van 8 graden.