Schaatspret in Middelburg is weer begonnen: 'Het is nog een beetje wiebelen, maar wel leuk'

Het kwik daalt de komende dagen richting het vriespunt, maar schaatsen op natuurijs zit er voorlopig nog niet in. Wie de ijzers al wil onderbinden kan sinds vandaag terecht op de ijsbaan in Middelburg, die jaarlijks op de Markt te vinden is. Vanmiddag ging de baan open en de eerste schaatsliefhebbers waren er al snel te vinden. "Ze stonden al om kwart over een aan het hek", zegt Patrick Gabrielse van de ijsbaan.
IJsbaan Middelburg
Layla, Yeseniah, Milan en Jesse waren er al vanaf het begin van de middag © Omroep Zeeland
Layla, Yeseniah, Milan en Jesse waren er al vanaf het begin van de middag op de ijsbaan te vinden. "Mijn vrienden hadden al afgesproken om hierheen te gaan. Het geeft wel een wintergevoel om hier te zijn. Het is leuk om te doen, vooral met vrienden", zegt Yeseniah.
Milan en Jesse zijn ook blij er weer te zijn. "Ik ben wel al bijna een paar keer gevallen, maar het gaat op zich wel weer goed", zegt Milan. "Ik wilde meteen gaan, want meestal is het op de eerste dagen nog niet zo druk", zegt Jesse.

Drukte voor zijn

En dat was ook de reden waarom Rachel besloot met haar zoon en een vriendje van hem te gaan. "Het is wel weer even wennen, maar ik doe het zo graag", vertelt ze. Ook Jesse en Evan keken ernaar om weer te schaatsen: "Het is nog een beetje wiebelen, maar wel superleuk."
Patrick Gabrielse ijsbaan schaatsbaan Middelburg
Volgens Patrick Gabrielse van de ijsbaan spande het er nog even om of hij open kon © Omroep Zeeland

Spannend

Toch was het nog even spannend of de ijsbaan vandaag echt open kon. "Het was vechten om ijs te krijgen door het zachte weer in combinatie met de regen. Gelukkig zakte de laatste dag de temperatuur en werd het droog. Daar was ik wel blij mee", zegt Patrick Gabrielse van de ijsbaan. Wat hem betreft mag het weer zo blijven. "Overdag een graad of 2 en 's nachts onder het vriespunt is ideaal."
schaatspret ijsbaan Middelburg schaatsbaan
Schaatspret op de eerste dag dat de ijsbaan in Middelburg weer open is © Omroep Zeeland
De eerste middag zijn er al tientallen mensen komen schaatsen. Ook Kahled en Jarreau waren er als de kippen bij: "Het is een echte kerstsfeer hier, en het schaatsen is heel leuk, Je kan snel gaan en glijdt heel snel". Vallen vinden de jongens niet erg. "Hoort erbij toch?" En voor hen is het zeker niet de laatste keer dat ze er zijn: "We gaan echt nog wel 800 keer, zo leuk vinden we het."

Andere ijsbanen

De komende weken openen nog een aantal tijdelijke ijsbanen. Onder meer op de Groote Markt in Sluis. Die is er van 17 december tot en met 8 januari. In Westkapelle komt een mini-ijsbaan in een Wintertent die open is op 22 en 23 december en 3 januari. In Terneuzen komt een kunststofvariant, die is geopend van 16 december tot en met 7 januari. De ijsbaan in Middelburg staat er tot en met 17 januari.