Foutje bedankt! Hoogaars past niet helemaal in museumhaven en steekt een meter door de buitenmuur

Bij de Museumhaven Zeeland in Zierikzee steekt een stuk van de achterkant van een schip door de buitenmuur. De hoogaars ARM 17 past niet helemaal in de werf en dus steekt ze een meter naar buiten, afgedekt met plastic dat wel. "Ja, misschien hebben we het niet helemaal goed opgemeten, dat gebeurt wel eens, maar op deze manier is het opgelost", lacht Leen van der Mark van het museum.
Leen van der Mark bij het achterschip van de hoogaars ARM 17
Leen van der Mark bij het achterschip van de hoogaars ARM 17 © Omroep Zeeland
De bijna 14 meter lange hoogaars heeft houtrot op het voordek en dat moet gerepareerd worden. "Dat de achterkant niet binnen staat is niet zo heel erg, we werken aan de voorkant en dat kan nu in de winterperiode lekker droog en warm", zegt Van der Mark.

Andere schepen verplaatsen te ingrijpend

De vrijwilligers van het museum hebben nog wel met passen, meten en draaien geprobeerd het schip helemaal binnen te krijgen, maar dat is niet gelukt. "We hebben even overwogen een ander schip waar we aan werken nog te verplaatsen, maar dat zou teveel gedoe geven. Dus hebben we maar hiervoor gekozen Er staan er drie in de werf."
De ARM 17, ook wel Vrouwe Adriana geheten, moet wel 1 april, nee het is geen grap, klaar zijn want dan begint het seizoen voor de Museumhaven. "Dat gaat ons zeker lukken hoor, geen probleem", zegt Van der Mark.