Burgemeester Urk voorgedragen als nieuwe burgemeester Goes

Cees van den Bos is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Goes. De gemeenteraad deed dat vanavond tijdens een speciale raadsvergadering. Van den Bos is nu nog burgemeester op Urk, maar is geboren in Bruinisse waar hij tot hij naar Urk vertrok ook woonde.
Cees van den Bos
Burgemeester Cees van den Bos is nu nog burgemeester van Urk © ANP
Van den Bos was van 2014 tot 2020 wethouder namens de SGP in de gemeente Schouwen-Duiveland. Daar vertrok hij in 2020 om burgemeester te worden op Urk. Daar kwam hij in onrustig vaarwater terecht.
Zo kreeg hij te maken met een wethouder die, vlak voor het aantreden van Van den Bos, op moest stappen vanwege een integriteitskwestie. Rellende jongeren waarvoor twee keer een noodverordening uitgevaardigd moest worden. Ook zonk een Urker viskotter voor de kust van Schiermonnikoog.

Terug naar Zeeland

Van den Bos kiest er nu dus voor om terug naar Zeeland te komen. "Het is een hele eer dat de gemeenteraad van Goes mij heeft voorgedragen als hun nieuwe burgemeester. Ik ben zeer gemotiveerd om in Goes aan de slag te gaan en ik ben blij en dankbaar vanwege de voordracht", laat hij in een eerste reactie weten.
"Ik zie er naar uit om burgervader te zijn van alle inwoners, zodat iedereen zich thuis voelt in deze mooie gemeente. Ik hoop zo snel mogelijk met de inwoners kennis te maken." Naar verwachting zal Van den Bos per 1 februari 2024 worden benoemd. Hij volgt PvdA-burgemeester Margo Mulder op, die afgelopen zomer naar Bergen op Zoom vertrok. Sindsdien heeft Marcel Fränzel het burgemeesterschap in Goes waargenomen en dat zal hij tot 1 februari blijven doen.

Goed gevoel voor humor

De gemeente Goes was op zoek naar een 'aansprekend persoon met uitstraling en natuurlijke autoriteit, iemand die mensgericht is, open en benaderbaar en die Goes met verve kan vertegenwoordigen tussen de inwoners en in de bestuurlijke netwerken'.
De voorzitter van de vertrouwenscommissie zegt dat ze in Van den Bos een enthousiaste en betrokken bestuurder zien, die zich als burgervader voor alle Goesenaren in wil zetten. "Hij is een echte verbinder die met gevoel en toewijding invulling zal geven aan het burgemeesterschap in Goes. Van den Bos is doortastend, empathisch, analytisch sterk en heeft een plezierige omgang met mensen en een goed gevoel voor humor."
Cees van den Bos is 43 jaar oud, is getrouwd en heeft zes kinderen.