Dow wil ruim honderd banen vanuit Terneuzen verplaatsen naar India

Dow Terneuzen is voornemens om ruim honderd banen te verplaatsen naar India. Dat heeft de directie van het bedrijf vandaag laten weten aan de ondernemingsraad. Het gaat om banen op het Terneuzen Service Center waar 1.200 mensen werken.
Dow Terneuzen hoofdkantoor
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Het gaat in totaal om 108 banen op verschillende afdelingen. Zoals Marketing en Sales en de afdelingen HR en Finance. Het verplaatsen van het werk naar India heeft te maken met besparingen. In augustus kondigde Dow aan om de arbeidskosten verder terug te dringen door middel van locatieoptimalisatie, wat inhoudt dat geselecteerde posities binnen bepaalde afdelingen tegen eind 2024 van verschillende wereldwijde locaties naar India worden verplaatst.
Volgens een intern bericht van de directie is het de bedoeling om de 'concurrentiepositie op lange termijn te waarborgen'. Medewerkers van wie de positie in Terneuzen naar India verhuist, zullen over zes tot acht weken geïnformeerd worden. Als de ondernemingsraad een positief advies geeft en er een sociaal plan is.

Moeilijke boodschap

Volgens de directie gaat het om een ongelooflijk moeilijke boodschap maar 'de strategie voor Terneuzen verandert niet; het blijft een strategische en belangrijke locatie voor Dow'.