Pakketjes stapelen zich op tot aan het plafond, maar Job uit Arnemuiden vindt het geweldig

In aanloop naar de feestdagen hebben de mensen met een pakketpunt thuis het hartstikke druk. Zo ook Job Weststrate (20) uit Arnemuiden. Op sommige dagen stapelen de pakketjes zich op tot aan het plafond en komen de mensen langs rond etenstijd, maar dat vindt Job niet erg: "Ik geniet ervan. Ik ben heel sociaal en vind het leuk om met iedereen een praatje te maken."
Pakketdrukte Job
Job Weststrate heeft het druk met pakketjes aannemen in aanloop naar de feestdagen © Omroep Zeeland
De hal is ingericht als echt postkantoor. Hij heeft stickers met het alfabet op de grond geplakt om de pakketten te sorteren. "Anders is het onbegonnen werk om te gaan zoeken en moet de klant lang wachten", vertelt Job. Zodra de bel gaat, schuifelt Job naar de voordeur. Hij heeft moeite met lopen vanwege aangeboren spasme in zijn armen en benen. "Dit is daarom de ideale bijbaan. Ik hoef niet van huis, de klanten komen naar mij toe."

Bekend gezicht

Inmiddels is Job een bekend gezicht vanwege zijn pakketpunt. "Ik maak met iedereen een praatje aan de deur. Je bouwt een relatie op met de klanten die dagelijks, wekelijks of maandelijks komen en dat vind ik heel leuk." Doordeweeks is zijn postpunt geopend van 16.00 uur tot 21.00 uur. Mensen kunnen zowel hun pakketje ophalen als brengen bij Job. De pakketjes die worden gebracht, worden dagelijks opgehaald door de postbezorger. "Daar ben ik blij mee want anders zou het hier heel vol staan."
pakketdrukte thuis 2
Job Weststrate uit Arnemuiden heeft een pakketpunt aan huis en de zaken lopen goed, zeker in aanloop naar de feestdagen © Omroep Zeeland
Job verdient 25 cent per pakketje. "Dat lijkt misschien weinig, maar in deze maanden krijg ik soms duizend pakketjes binnen. Dan tikt het lekker aan", vertelt hij. Het geld kan hij goed gebruiken. "Maandag begin ik met rijlessen en ik wil sparen voor een auto en een huis." Daarvoor moet Job nog behoorlijk wat pakketjes aannemen. Dat doet hij met plezier en hij heeft geduld: "Ieder centje is mooi meegenomen en ik zeg altijd: wie het kleine niet eert is het grote niet weerd."