Kloetinge kansloos tegen effectieve koploper

Kloetinge had in Hoornaar weinig te vertellen tegen SteDoCo. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje moest zich tegen de koploper van de Derde Divisie beperken tot verdedigen, slaagde daar aardig in maar verloor toch. Twee doelpunten in de eerste helft werden Kloetinge fataal: 2-0.
Bekijk hier de hoogtepunten van SteDoCo-Kloetinge
Met een vijfmans-verdediging trok Kloetinge vanaf de aftrap een muur op voor het doel van Mitchell Braafhart. De verdedigende tactiek van Van Poelje sorteerde effect. Kloetinge werd omsingeld door de thuisploeg maar stond compact en gaf amper iets weg. Twee kansen voetbalde SteDoCo in de eerste helft bij elkaar, maar dat leverde wel meteen twee doelpunten op. Jeffrey van Nuland kopte na ruim een halfuur spelen raak en Sjaak Kuyper schoot op slag van rust de 2-0 binnen.

Kansen schaars

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. Het spelbeeld was gelijk aan dat van de eerste helft. Kloetinge liet de koploper komen en kwam zelf aanvallend nauwelijks aan bod. Pas in de 74e minuut moest SteDoCo-keeper Maarten de Fockert handelend optreden. Hij kon makkelijk redden op een schot van invaller Yassin Ouja. Kyle Doesburg - oud-speler van SteDoCo - was een paar minuten voor tijd dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn schot zeilde rakelings voorlangs. Ook voor het doel van Braafhart gebeurde weinig. Kuyper had een kwartiertje voor tijd de 3-0 op zijn schoen, maar de Kloetinge-doelman redde knap.
Zo bleef het bij 2-0 in Hoornaar, won de thuisploeg voor de tiende keer op rij en is Kloetinge nog altijd de nummer tien van de Derde Divisie.

Scoreverloop

1-0 Jeffrey van Nuland (33)
2-0 Sjaak Kuyper (45)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker (Klaas van Hecke/46), Koen Plank, Jeffrey Theunisse, Julius Bliek (Mitchell Baptist/61), Raphael Zerbib (Ellas Meijer/82), Zenya Deurloo, Jefry Dijkstra (Yassin Ouja/61), Dook van den Berg, Ruben de Jager, Kyle Doesburg